EUROLYGA 2023

NBA analitiko verdiktas: „Jei Giannis taps čempionu, jis nuims karūną nuo LeBrono galvos“

Naujieji NBA karaliai gali būti karūnuoti jau naktį iš antradienio į trečiadienį. Šiuo metu finalo serijoje iki keturių pergalių „Milwaukee Bucks“ krepšininkai pirmauja prieš „Phoenix Suns“ ekipą 3:2.

G.Antetokounmpo (kairėje) naktį iš antradienio į trečiadienį gali tapti NBA čempionu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G.Antetokounmpo (kairėje) naktį iš antradienio į trečiadienį gali tapti NBA čempionu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 3:06 PM

Šeštosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Milvokyje, o „Bucks“ pergalės atveju ji pirmą kartą nuo 1971-ųjų taps NBA čempione.

Šio titulo su nekantrumu laukia ne tik „Milwaukee Bucks“ klubo fanai, bet ir komandos lyderis Giannis Antetokounmpo, kuris per savo karjerą dar nebuvo užkopęs ant NBA aukštumos.

Prieš šeštąsias NBA finalo serijos rungtynes analitikas Nickas Wrigtas teigė, kad pastarojo dešimtmečio lygos veidu buvo LeBronas Jamesas, tačiau pastarojo laikas jau pasibaigė, o naujuoju NBA karaliumi gali tapti G.Antetokounmpo.

„Manau, kad oficialiai galime teigti, jog jeigu „Bucks“ taps NBA čempione, Giannis (Antetokounmpo - Red.) nuims karūną nuo LeBrono (Jameso – red.) galvos“, – kalbėjo N.Wrightas, kuris dažnai reiškia savo palaikymą L.Jamesui.

Karaliumi vadinamas 36-erių krepšininkas praėjusiame dešimtmetyje keturis kartus tapo NBA čempionu bei tiek pat kartų buvo pripažintas naudingiausiu lygos krepšininkus.

L.Jamesas tapo neabejotinu šiuolaikinio krepšinio veidu.

Tuo tarpu 26-erių graikas yra dukart tapęs NBA naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku bei sykį pripažintas geriausiai besiginančiu pirmenybių žaidėju.

Vis dėlto 211 cm ūgio puolėjas per savo karjerą dar nė karto netapo NBA čempionu.

Šiuo metu finalo serijoje graikas vidutiniškai per rungtynes įmeta po 32,2 taško, atkovoja po 13 kamuolių ir atlieka po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Šeštosios NBA finalo serijos rungtynės Milvokyje vyks naktį iš antradienio į trečiadienį 4 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.