EUROLYGA 2023

Kauno „Aisčių-LSMU“ krepšininkes priekį ves naujas treneris

Septynerius metus moterų krepšinio klube „Aistės-LSMU“ praleidęs treneris Rokas Kondratavičius pasuko į vyrų krepšinį, tačiau viena pajėgiausių šalies moterų komandų jau turi naują vyriausiąjį trenerį.

R.Kondratavičius „Aisčių-LSMU“ komandai vadovavo pastaruosius ketverius metus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Kondratavičius „Aisčių-LSMU“ komandai vadovavo pastaruosius ketverius metus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 10:44 PM

„Rokas labai daug nuveikė moterų krepšinyje ir visiškai suprantama, kad atėjo laikas siekti naujų aukštumų“, – kalbėjo klubo vadovas Petras Aleksonis.

Jis pripažino, kad skirtis su gerai pažįstamu specialistu buvo sunku, tačiau džiugina treneriui atsiveriančios naujos perspektyvos.

P.Aleksonio žiniomis, R.Kondratavičius netrukus įsilies į Kauno „Žalgirio“ organizaciją ir dirbs su jaunaisiais krepšininkais.

Įsiminė malonios akimirkos

Pats R.Kondratavičius patvirtino paliekantis „Aisčių-LSMU“ klubą, tačiau tikino dar nenorintis kalbėti apie naują darbo vietą.

„Kol kas nėra galutinio sprendimo“, – tikino krepšinio specialistas.

Kaunietis neslėpė, kad ir jam sunku skirtis su moterų klubu, kuriame 4 pastaruosius metus dirbo vyriausiuoju treneriu.

„Augome kartu su komanda, patyrėme daugybę malonių akimirkų“, – kalbėjo R.Kondratavičius.

Jam vadovaujant Kauno komanda kartą tapo šalies čempionato nugalėtoja ir dukart iškovojo Karalienės taurę, kelis sezonus sėkmingai sužaidė Baltijos lygoje.

Praėjusį sezoną „Aistės-LSMU“ nepateko į Moterų lygos finalą ir tenkinosi trečiąja vieta.

Greitai surado pamainą

„Aisčių-LSMU“ klubo vadovas P.Aleksonis patvirtino, kad jau pasirašyta sutartis su naujuoju komandos vyriausiuoju treneriu, – juo tapo iš Marijampolės kilęs Laurynas Dulinskas.

Praėjusį sezoną šis specialistas dirbo Kėdainių „Nevėžio“ vyrų krepšinio komandos vyriausiojo trenerio Mariaus Kiltinavičiaus asistentu.

„Atsiliepimai apie šį specialistą labai geri, todėl pernelyg ilgai nenorėjome delsti“, – kalbėjo P.Aleksonis. Paieškos ir sutarties derinimo procedūros užtruko maždaug mėnesį.

L.Dulinskas turi darbo patirties Lietuvos U20 rinktinėje, taip pat Marijampolės „Sūduvos“ trenerių štabe, vadovavo Ukmergės „Olimpo“ komandai.

„Pasirinkome žmogų, kuris nori kilti į naujas aukštumas“, – tikino „Aisčių-LSMU“ klubo vadovas P.Aleksonis.

Liūdi dėl vienos netekties

Kaip naujajame sezone atrodys visa Kauno moterų komanda?

Pasak P.Aleksonio, skaudžiausia netektis – komandos lyderės 22 metų puolėjos Karolinos Kazočiūnaitės sprendimas sustiprinti Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ gretas.

„Sostinės komanda šiuo metu turbūt yra pajėgiausia šalyje, todėl krepšininkės pasirinkimas pernelyg nenustebino“, – svarstė klubo vadovas.

Geroji naujiena – „Aisčių-LSMU“ marškinėlius vėl vilkės patyrusi puolėja Gintarė Paulauskaitė, kuri praėjusį sezoną padėjo Klaipėdos „Neptūno“ merginoms iškovoti Moterų lygos sidabro apdovanojimus.

Šiuo metu „Aisčių-LSMU“ klubas turi pasirašęs sutartis su 7 krepšininkėmis.

„Dar laukiame atsakymo iš 3–4 krepšininkių“, – pranešė P.Aleksonis. Jis neabejojo, kad komanda šį sezoną nebus susilpnėjusi, o rezultatai bus matyti tik merginoms išbėgus į aikštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.