EUROLYGA 2023

„Šiauliuose“ toliau turėjęs žaisti amerikietis stabdo karjerą

Vidurio puolėjas Ryanas Andersonas į „Šiaulius“ negrįš. Dar metus turėjusi galioti sutartis su krepšininku buvo nutraukta abipusiu susitarimu, kadangi traumų kamuojamas aukštaūgis nusprendė stabdyti profesionalaus krepšininko karjerą.

Ryanas Andersonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Ryanas Andersonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-31 19:35

Pernai prie komandos prisijungęs amerikietis spėjo sužaisti trejas rungtynes, per kurias pelnė po 14,7 taško, atkovojo po 8,7 kamuolio, rinkdamas po 15,7 naudingumo balo. Ketvirtųjų rungtynių pirmąją minutę jis pažeidė kryžminius kelio raiščius, o po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad sezonas žaidėjui baigėsi anksčiau laiko.

Atlikus operaciją, tęsti gydymą jis išvyko į JAV, bet po reabilitacijos pilnai atsistatyti nepavyko. Įvertinus ir anksčiau turėtas traumas, R.Andersonui teko priimti sprendimą apie karjeros stabdymą.

Artėjančiame „Betsafe-LKL“ čempionate „Šiaulių“ vyrų komandos marškinėlius vilkės Isaiah Armwoodas. 30 metų amžiaus 206 cm ūgio puolėjas į Lietuvą atvyks po sezono Rumunijoje.

Šios šalies stipriausioje lygoje rungtyniaujančiai Bukarešto „Dinamo“ komandai jis, vidutiniškai žaisdamas 32 minutes per rungtynes pelnydavo 14,6 taško, atkovodavo 7,2 kamuolio, blokuodavo 1,4 varžovų metimo (3 vieta lygoje) ir rinko 17,8 naudingumo balo (6 vieta lygoje).

Prieš etapą Rumunijoje amerikietis porą sezonų praleido Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) G lygoje, kur žaidė Vašingtono „Capital City Go-Go“ ir „Lakeland Magic“ komandose.

Per savo karjerą jis taip pat rungtyniavo stipriausiose Italijos, Japonijos ir Vengrijos lygose. „Gaila, kad traumos sustabdė Ryano karjerą. Dėkojame jam už darbą ir linkime dar sugrįžti į krepšinio aikštelę.

Tuo pačiu, sveikiname prie komandos prisijungusį Isaiah. Jis gali rungtyniauti keliose pozicijose, yra fiziškai tvirtas, gerai kovojantis dėl kamuolių, o puolime gali mesti ir iš vidutinio nuotolio, ir iš toli. Toks krepšininkas labai tinka mūsų komandos trenerio taktinėms schemoms, todėl tikimės iš jo nemažos paspirties būsimame sezone“, – sakė Donatas Slanina, „Šiaulių“ klubo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.