EUROLYGA 2023

Į olimpinio krepšinio pusfinalį žengęs K. Durantas paminėjo Lietuvą: prisiminė Londono olimpiadą

Sunkiai olimpinį krepšinio turnyrą pradėjusi JAV rinktinė įsibėgėja vis labiau. Antradienį Greggo Popovichiaus auklėtiniai Tokijo žaidynių ketvirtfinalyje 95:81 įveikė Ispanijos krepšininkus.

K.Durantas prisiminė dvikovą su Lietuvos krepšinio rinktine.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Durantas prisiminė dvikovą su Lietuvos krepšinio rinktine.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2021, 4:43 PM, atnaujinta Aug 3, 2021, 5:25 PM

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose sužaidęs „Brooklyn Nets“ ekipos lyderis Kevinas Durantas po pergalingos dvikovos prakalbo apie nelengvą olimpinio krepšinio turnyrą bei mintimis nusikėlė į 2012-ųjų Londono olimpines žaidynes, kuriose JAV krepšinio rinktinė turėjo rimtų problemų su Lietuvos nacionaline ekipa.

„Turėjome rimtų problemų ir Londono olimpinėse žaidynėse. Finale žaidžiau rezultatyviai, tačiau pergalę pavyko iškovoti tik pačioje dvikovos pabaigoje.

Grupių etape sužaidėme lygias rungtynes su Lietuva.

Suprantame, kad turėsime atkaklių rungtynių turėsime ir čia, tai nėra pirmas kartas olimpiadoje“, – prisiminimais dalinosi 29 taškų į Ispanijos krepšį įmetęs K.Durantas.

2012-ųjų Londono olimpiadoje JAV krepšinio rinktinė lietuvius palaužė tik po atkaklios kovos. LeBrono Jameso į priekį vedami amerikiečiai įveikė Kęstučio Kemzūros treniruojamus Lietuvos krepšininkus 99:94.

Į stipriausiųjų ketvertą Tokijuje žengę amerikiečiai neslepia – pagrindinis komandos tikslas yra iškovoti olimpinį aukso medalį.

„Esame pasiruošę padaryti darbą iki galo. Turėjome atsidurti čia, o dabar mūsų visų mintys ties aukso medaliais“, – kalbėjo bilietą į olimpinio krepšinio pusfinalį iškovojęs K.Durantas.

„Vaikinai gerai supranta vienas kitą, žino savo vietą aikštėje ir jaučiasi patogiai žaisdami šioje komandoje. Esame geroje pozicijoje“, – JAV rinktinės vidine atmosfera džiaugėsi komandos lyderis.

Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalyje amerikiečiai susigrums su Australijos ir Argentinos poros nugalėtojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.