EUROLYGA 2023

Visą Lietuvą apkeliavęs kandidatas į LKF prezidentus V. Gedvilas išgirdo daug pastabų dėl agentų veiklos

Kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentus Vydas Gedvilas apkeliavo kone visą Lietuvą ir susitikimuose su krepšinio bendruomenės nariais gilinosi į sporto šakos bėdas.

Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.
Vydas Gedvilas.
 Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 11:34 AM

Ypač daug nusiskundimų gauta dėl krepšinio agentų veiklos, kuri nėra reglamentuojama Lietuvos įstatymais.

LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 7 dieną Kaune. Juose dar dalyvauja Ramūnas Butautas ir Robertas Javtokas.

– Problematiškiausia Lietuvos krepšinio sritis – moterų ir moksleivių krepšinis, o kur dar, Jūsų nuomone, turėtų būti taisoma situacija? 

– Labai svarbios krepšinio federacijos veiklos sritys yra ir LKF pagalba kurčiųjų krepšinio rinktinėms, vežimėlių krepšinio komandoms, veteranų krepšiniui. Visos šios Lietuvos rinktinės praeityje yra pasiekusios nemažai svarbių pergalių ir džiugino mūsų sirgalius pačiais aukščiausiais medaliais, iškovotais tarptautinėse varžybose.

Mums svarbūs visi krepšinio puoselėtojai, todėl mes tikrai ieškotume galimybių padėti, bendradarbiauti tiek ruošiantis varžyboms, tiek ir dalyvaujant jose. Yra daug entuziastų, dirbančių šiose srityse, jiems tik reikia padėti ir pergalės sugrįš.

– Šiais metais nė vienas Lietuvos teisėjas nedirbo olimpinių žaidynių krepšinio turnyre. Ką manote apie neatsiejamą krepšinio sistemos dalį, krepšinio teisėjus?

– Apkeliavus visą Lietuvą ir pabendravus su visų regionų krepšinio atstovais, išryškėjo viena išties labai svarbi aktualija – jaunųjų teisėjų ruošimo, ugdymo problema.

Kartu su krepšinio teisėjų asociacija turime spręsti susidariusią situaciją. Juk krepšinio teisėjai, kaip ir krepšininkai, turi būti ruošiami nuo jaunimo. Suprantame finansavimo trūkumą, teisėjai gauna labai menką atlygį, už kurį ne visuomet apsimoka vykti į rungtynes.

Todėl turime spręsti šiuos klausimus ir užtikrinti jaunų teisėjų dalyvavimą varžybose ir tobulėjimą iki aukščiausio lygio arbitrų. LKF, kartu su krepšinio teisėjų asociacija dės visas įmanomas pastangas motyvuojant jaunuosius teisėjus siekti karjeros.

– Minėjote aplankęs visus šalies regionus. Kokių dar problemų išsakė regionų krepšinio darbuotojai?

– Daugelis paminėjo krepšinio agentus. Tenka pripažinti, jog buvo nusiskundimų apie akivaizdžiai nepakankamai įstatymais ar krepšinio federacijos dokumentais reglamentuotą agentų veiklą.

Didžiausios grėsmės įžvelgiamos tame, kad agentai pradeda bendrauti su vaikais labai ankstyvame amžiuje.

Čia mes matome įvairių sprendimo būdų. Galėtų ir agentų asociacija įsisteigti, su kuria galima būtų sudaryti veiklos sutartis ir taip nustatyti civilizuoto bendravimo formą.

Taip pat reikėtų aiškiau apibrėžti tam tikrą amžiaus limitą ir sąlygas, nuo kada ir kokiomis aplinkybėmis būtų leidžiama pasirašyti sutartis su agentais.

Be abejo, toks reglamentavimas turėtų būti valstybės įstatyminiu lygmeniu, kad visiems galiotų vienodai.

– Kokios būtų Jūsų veiklos gairės socialiniuose projektuose?

– Mūsų Lietuvos krepšinis yra didžiulė vertybė. Šalia visų garbingų pergalių, kuriomis mes visi džiaugiamės ir didžiuojamės, krepšinis yra ir socialinis reiškinys. Todėl federacija, turėdama tokį stiprų įrankį, privalo aktyviai dalyvauti ir visuomeniniame šalies gyvenime.

Mūsų misija būtų krepšinio pagalba prisidėti prie tokių svarbių visuomenei sričių, kaip socialinė integracija, nusikalstamumo mažinimas, savanoriavimo ir jaunimo fizinio aktyvumo skatinimas.

Išrinktas krepšinio federacijos prezidentu aš skirsiu ypač daug dėmesio krepšinio ir visuomenės gerovės pergalėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.