EUROLYGA 2023

Prabėgęs trijulių krepšinio sezonas – sėkmingiausias Lietuvai istorijoje

Neseniai pasibaigęs tarptautinis 3×3 krepšinio sezonas Lietuvai buvo dar kaip niekada sėkmingas – gerus rezultatus demonstravusios nacionalinės šalies rinktinės pakilo į aukščiausias reitingo vietas istorijoje.

Lietuvos trijulių rinktinė.<br>Fiba.com nuotr.
Lietuvos trijulių rinktinė.<br>Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 4:51 PM

Šiuo metu pagal bendrą vyrų ir moterų rinktinių reitingą Lietuva užima antrąją vietą pasaulyje – vyrų rinktinė rikiuojasi 2–oje vietoje, nusileisdama tik Serbijai, moterys – 12–oje vietoje.

Svarbu paminėti, jog auganti jaunoji 3×3 krepšininkų karta taip pat dominuoja pasaulyje. U23 3×3 vaikinų rinktinė rikiuojasi pačiame reitingo viršuje, U23 merginų rinktinė užima 8–ąją vietą.

Kalbėdamas apie Lietuvos rezultatus, 3×3 asociacijos kūrėjas Rolandas Skaisgirys džiaugėsi pozityviais ženklais.

„Tai – kelias į Paryžių. Ir šis teiginys nereiškia pagyrų, nors rezultatas pasauliniame kontekste jau yra geras. Tiesiog visas mūsų ir partnerių atliekamas darbas iki pat 2024–ųjų bus orientuotas būtent į šį tikslą“, – teigė R. Skaisgirys.

Jeigu kvalifikacija į olimpines žaidynes būtų vykdoma šią akimirką, Lietuva dėl aukšto reitingo į OŽ patektų be papildomos atrankos.

Individualūs žaidėjų reitingai taip pat solidžiose vietose – Lietuvos 3×3 vyrų rinktinės lyderis Aurelijus Pukelis bendrame vyrų reitinge užima 12-ąją vietą, U23 vyrų reitinge Eimantas Žilius rikiuojasi 6-oje vietoje, U23 moterų reitinge Martyna Petrėnaitė trečia.

Visgi, lietuviškųjų 3×3 klubų dar laukia aukščiausio lygio pasirodymai – įvairiuose tarptautiniuose FIBA 3×3 turnyruose dalyvaus Utenos, Šakių, Marijampolės bei „Tauro“ komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.