EUROLYGA 2023

Pergale patenkintas Š. Jasikevičius ant laurų užmigti nesiruošia: „Tikiuosi rasime būdų tobulėti“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ Eurolygoje šventė antrą pergalę. Ispanijos ekipa, pirmose rungtynėse įveikusi Berlyno „Alba“, susitvarkė ir su kitu vokiečių klubu.

 Šarūnas Jasikevičius.<br> Barça Basket twitter nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br> Barça Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 9:42 AM, atnaujinta Oct 8, 2021, 10:47 AM

Šaro auklėtiniai išvykoje 80:72 įveikė Miuncheno „Bayern“ ekipą. Š.Jasikevičius savo spaudos konferenciją pradėjo nuo pagyrų varžovams ir pareiškė, kad jie krepšinį žaidžia teisingai:

„Esu labai laimingas. Po rungtynių savo žaidėjams pasakiau, kad tai didelė pergalė. Esu įsitikinęs, kad daug komandų atvažiuos į Miuncheną ir pralaimės. Tai yra puikiai namuose žaidžianti komanda, puikiai pasiruošusi. Jie visada žaidžia fizinį, teisingą krepšinį. Tad dar kartelį norėčiau pasveikinti visus žaidėjus ir fanus“, – liaupsių varžovams negailėjo lietuvis.

„Manau gynyboje dirbome gerai iki paskutinių kelių minučių. Pirmuose trijuose kėliniuose praleidome po 15, 18 ir 14 taškų. Tai labai geri skaičiai prieš tokią gerą komandą. Puolime kai neklydome buvome labai geri. Šioje sezono stadijoje tai buvo geras krepšinis, tačiau aišku, jog turime ir toliau tobulėti ir tikiuosi rasime būdų kaip tai padaryti“, – savo komandos žaidėjų pasirodymą įvertino Š.Jasikevičius.

„Barcos“ treneris sutiko, kad praėjusį sezoną į neviltį varęs varžovų dvigubinimas po krepšiu šį kartą buvo katalonams raktas į pergalę:

„Bayern“ po krepšiu mus dvigubino ir praėjusiais metais ir tuomet išprovokavo daug klaidų. Mums labai padėjo, jog šiandien pas mus žaidė Nikola Mirotičius ir Brandonas Daviesas, kurie priima gerus sprendimus aikštelėje“.

Visgi „Barcelona“ ketvirtadienio rungtynėse klydo net 18 klaidų, tačiau panašu, kad Š.Jasikevičius iš to tragedijos dar nedaro:

„Mūsų klaidos buvo bandant įmesti kamuolį į baudos aikštelę. Kai būdavome padvigubinti nežaidėme blogai, sakyčiau netgi buvome labai geri. Aišku būtų daug smagiau padaryti papildomus 5-6 metimus ir nepadaryti 18 klaidų“.

„Kaip ir minėjau, varžovai yra viena rimčiausių Eurolygos komandų. Praėjusį sezoną jie užbaigė penktoje vietoje, tai pasako jų lygį“, – dar vienomis varžovų pagyromis konferenciją pabaigęs šnekėjo Š.Jasikevičius.

Sekančias Eurolygos rungtynes „Barcelona“ žais spalio 13-tą dieną. Namuose katalonai priims Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.