EUROLYGA 2023

Eurolyga sureagavo į gandus apie NBA projektą Europoje

Ketvirtadienį „Marca“ portalas išjudino visus Europos krepšinio mylėtojus paskelbęs, kad NBA ruošiasi kartu su FIBA Europoje įkurti naują lygą. Į tokią informaciją sureagavo ir Eurolyga.

Jordi Bertomeu<br>J.Elinsko/BNS nuotr.
Jordi Bertomeu<br>J.Elinsko/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 6:45 PM

„Atsižvelgdamas į naujausias įvairių žiniasklaidos priemonių ir iš pradžių Ispanijos laikraščio „Marca“ paskelbtas istorijas, Eurolyga nori paaiškinti šiuos dalykus“, – oficialiame laiške rašė Eurolyga.

Eurolyga patvirtino, kad įvyko trišalis susitikimas su FIBA ir NBA atstovais Madride, tačiau teigė, kad per susitikimą nebuvo kalbama apie naują Europos lygą, prie kurios prisidėtų NBA ir tai buvo vienintelis susitikimas.

Pranešime Eurolyga taip pat pareiškė, kad Jordi Bertomeu negavo laiško ir NBA komisaro Adamo Silverio, kaip portalas „Marca“ pranešė iš pradžių.

„Eurolyga ir joje žaidžiantys klubai išlieka pasiruošę toliau bendradarbiauti su FIBA, NBA ir bet kokią kitą organizaciją, kad plėtotų krepšinį“, – laišką užbaigė Eurolyga.

Teigiama, kad kol kas NBA komisaras Adamas Silveris savo vizijoje mato du Europos miestus – Londoną ir Paryžių. Vis dėlto neatmetama, kad ateityje šis projektas galėtų apjungti ir daugiau miestų, o tarp jų minimas ir Kaunas ir kiti garsūs Eurolygoje rungtyniaujantys miestai.

Manoma, kad NBA atėjimas į Europą siejamas su savo prekinio ženklo Senajame žemyne įtvirtinimu.

Teigiama, kad planuojamame divizione NBA ir Europos klubai nežaistų tarpusavyje ir neatmetama, kad ateityje bus rengiami specialūs „Visų žvaigždžių“ renginiai bei kitos panašaus tipo dvikovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.