EUROLYGA 2023

Prieš mūšį su „Anadolu Efes“ – geros žinios „Žalgirio“ stovykloje

Dėl klaidingo teigiamo koronaviruso testo atsakymo Kauno „Žalgirio“ amerikietis Tyleris Cavanaugh turėjo praleisti antradienio dvikovą su Tel Avivo „Maccabi“, tačiau penktadienį mače su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu jau galės padėti savo komandai.

 Prieš mūšį su „Anadolu Efes“ – geros žinios „Žalgirio“ stovykloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Prieš mūšį su „Anadolu Efes“ – geros žinios „Žalgirio“ stovykloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 12:17 PM, atnaujinta Oct 27, 2021, 12:26 PM

Tai paaiškėjo trečiadienį, kai krepšininkas sulaukė neigiamo PGR testo atsakymo.

Naujojo sezono Eurolygos sveikatos saugumo protokolas visų paskiepytų rungtynių dalyvių nebereikalauja testuotis, o žaidėjai ar delegacijos nariai privalo izoliuotis ir testuotis tik jausdami koronaviruso simptomus.

Visgi prieš kelionę Izraelį visiems žalgiriečiams buvo atlikti PGR testai, nes to reikalauja Izraelio įstatymai. Sekmadienį atliktų testų rezultatai visiems į Eurolygos dvigubos savaitės rungtynes keliaujantiems komandos nariams buvo neigiami.

Dar vieną PGR testą žalgiriečiai turėjo atlikti vos nusileidę Tel Avivo oro uoste pirmadienį vakare. Testų rezultatai komandą pasiekė tik antradienį popiet, o T.Cavanaugh atsakymas buvo teigiamas.

Komandos atstovai iškart reagavo į situaciją – T.Cavanaugh buvo atlikti du greitieji antigenų testai, kurie rodė neigiamus atsakymus. Visgi, pagal Izraelio valdžios nustatytas taisykles, žaidėjas negali palikti viešbučio kambario, kol neturi antro neigiamo PGR testo rezultato.

Nors pagal Eurolygos taisykles žaidėjas galėtų pasirodyti aikštelėje po dviejų neigiamų antigenų testų rezultatų, tačiau šiuo atveju galioja vietinės šalies valdžios priimtų nutarimų viršenybė.

Kauniečiai antradienį 62:76 nusileido Tel Avivo komandai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.