EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: išvadas padaręs D. Motiejūnas, sužvėrejęs T. Sedekerskis ir pirmojo kėlinio lyderis A. Milaknis

Artūras Milaknis šeštajame Eurolygos ture žaidė rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų, bet jo taikliais metimais Kauno „Žalgirio“ sirgaliai mėgavosi tik pirmąjį kėlinį. Visiška priešingybė buvo „Monaco“ aukštaūgis Donatas Motiejūnas, kuris pirmajame kėlinyje žaidė blogai, bet nuo antrojo kėlinio šeimininkavo baudos aikštelėse. Tadui Sedekerskiui trečiadienis galėtų būti įsimintinas dėl pirmo karjeros dvigubo dviženklio, tačiau jis buvo pasiektas per beviltiškai pralaimėtas rungtynes.

 Išvadas padaręs D. Motiejūnas, sužvėrejęs T. Sedekerskis ir pirmojo kėlinio lyderis A. Milaknis.<br> lrytas.lt montažas.
 Išvadas padaręs D. Motiejūnas, sužvėrejęs T. Sedekerskis ir pirmojo kėlinio lyderis A. Milaknis.<br> lrytas.lt montažas.
 Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
 Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
 Mantas Kalnietis.<br>BC Zalgiris Kaunas twitter nuotr.
 Mantas Kalnietis.<br>BC Zalgiris Kaunas twitter nuotr.
 Atrūras Milaknis.<br>BC Zalgiris Kaunas twitter nuotr.
 Atrūras Milaknis.<br>BC Zalgiris Kaunas twitter nuotr.
 Eurolygos lietuvių pasirodymai.<br> lrytas.lt nuotr.
 Eurolygos lietuvių pasirodymai.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 8:38 AM, atnaujinta Oct 28, 2021, 8:56 AM

Donatas Motiejūnas

Vidurio puolėjas rungtynių pradžioje atskleidė neįprastą savo pusę ir asistavo komandos draugams – „Monaco“ pirmuosius taškus pelnė po efektingo lietuvio perdavimo. Tačiau atlikti svarbiausią darbą iš pradžių nesisekė. D.Motiejūnas pirmajame kėlinyje abiejose aikštės pusėse pralaimėjo beveik visas dvikovas „Crvena Zvezda“ milžinui O.Kuzmičiui (serbas iki pirmojo keitimo pelnė 6 taškus). Tačiau trenerio Z.Mitrovičiaus patarimai padėjo ir nuo antrojo kėlinio lietuvis po krepšiais aiškiai pranoko ir O.Kuzmičių, ir jį keitusį M.Zirbesą. Varžovus labiausiai į neviltį varė D.Motiejūno metimai pusiau kabliu, o ketvirtajame kėlinyje jis pakėlė iš vietų sirgalius, kai vienas apsigynė nuo dviejų į greitą ataką pabėgusių Belgrado ekipos žaidėjų.

„Monaco“ vidurio puolėjas žaidė 27 min., pelnė 14 taškų (6/9 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

„Monaco“ (3-3) namie permainingoje dvikovoje nugalėjo „Crvena Zvezda“ (2-4) komandą 70:62. Nors šeimininkai antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, po pertraukos atsidūrė besivejančių vaidmenyje. Vis dėlto „Roca Team“ vėl persvėrė rezultatą ir pabaigoje žaidė tiksliau.

Artūras Milaknis

6-ąją min. į aikštę įleistas metikas ištraukė 12 taškų skirtumu atsilikusį „Žalgirį“ iš gilios duobės. Jis pataikė iš po krepšio, paskui įmetė tris tritaškius ir vien per kelias pirmojo kėlinio minutes surinko 11 taškų. Tačiau jau ne pirmą kartą A.Milaknis po puikaus tarpsnio visiškai pradingo. Jis kurį laiką net neturėjo progų mesti, po vieno jo metimo kamuolys net nelietė lanko. A.Milaknis vėl pataikė tik ketvirtojo kėlinio viduryje, bet du paskutinieji snaiperio šūviai rungtynių eigos nepakeitė.

A.Milaknis žaidė 22,5 min., pelnė 17 taškų (1/1 dvitaškio, 5/9 tritaškių) ir 3 kartus prasižengė.

„Žalgiris“ (0-6) išvykoje pralaimėjo „Maccabi“ (4-2) klubui 62:76. Kauniečiai rungtynių pradžioje atsiliko 2:14, bet pavijo varžovus ir laimėjo pirmąjį kėlinį. Tačiau jau antrajame kėlinyje „Maccabi“ vėl persvėrė rezultatą, o po pertraukos beveik visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu.

Artūras Gudaitis

„Zenit“ starto penketo komandos vidurio puolėjas ir jo varžovas W.Tavaresas pirmoje rungtynių pusėje supančiojo vienas kitą, bet po pertraukos daug sumaniau žaidė puldami. Didelis lietuvio laimėjimas buvo tai, kad jis jau trečiojo kėlinio viduryje privertė afrikietį prasižengti ketvirtą kartą. Tačiau vos tik treneris X.Pascualis pakeitė pavargusį A.Gudaitį iniciatyvą perėmė varžovai.

A.Gudaitis žaidė 21 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

„Zenit“ (3-3) namie pralaimėjo „Real“ (5-1) klubui 68:75. Svečiai iš Madrido didesnę rungtynių dalį pirmavo, bet tik ketvirtajame kėlinyje įgijo lemiamą dviženklę persvarą.

Lukas Lekavičius

Pirmojo kėlinio priešpaskutinę minutę į aikštę įleistas „Žalgirio“ gynėjas judėjo mažiau nei paprastai ir savo variklį užvedė tik trečiojo kėlinio antroje pusėje. Jis trumpam pagyvino komandos puolimą, tačiau poroje epizodų pristigo ryžto ir be reikalo perdavė kamuolį komandos draugams.

L.Lekavičius per 20,5 min. pelnė 6 taškus (3/8 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Tadas Sedekerskis

Puolėjas priverstiniu tolimu metimu baigiantis atakos laikui pelnė pirmuosius „Baskonia“ taškus. Pirmasis tritaškis paskatino T.Sedekerskį dažniau mesti į krepšį, tačiau kamuolys jo neklausė. Tuo tarpu lietuvio dengtas A.Voroncevičius padarė nemažai, kad „Uniks“ pirmautų dideliu skirtumu. T.Sedekerskis asmeninę statistiką pasigerino tik tada, kai komandos judėjo iš inercijos.

Jis žaidė 29,5 min., pelnė 11 taškų (4/5 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

T.Sedekerskis surinko pirmą karjeros dvigubą dviženklį ir antrose iš eilės rungtynėse pagerino karjeros atkovotų kamuolių rekordą. Šiame Eurolygos ture T.Sedekerskis buvo daugiausiai kamuolių atkovojęs krepšininkas.

„Baskonia“ (3-3) išvykoje beviltiškai pralaimėjo „Uniks“ (2-4) klubui 69:83. „Baskonia“ atsiliko jau pirmajame kėlinyje, o antrojo kėlinio pradžioje praleido 18 taškų paeiliui ir skirtumas dar prieš pertrauką tapo milžiniškas (Kazanės komanda pirmavo 25 taškais).

Mantas Kalnietis

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pirmoje atakoje ryžtingai įsiveržė į šeimininkų baudos aikštelę ir pelnė pirmuosius taškus. Rungtynių pradžioje atrodė, kad veteranas gerai žino, ką daro, bet jo ranka nebuvo tvirta, o metimams nepasiekus tikslo atsirado abejonės ir trečiajame kėlinyje M.Kalnietis pradėjo blaškytis varžovų gynyboje. Kitus taškus jis pelnė tik ketvirtojo kėlinio viduryje. Tuo tarpu M.Kalniečio dengtas Eurolygos debiutantas K.Evansas žaidė labai užtikrintai ir be vargo griovė „Žalgirio“ gynybą.

M.Kalnietis žaidė 16,5 min., pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių, 0/4 tritaškių) ir 3 kartus suklydo.

Mindaugas Kuzminskas

9-ąją min. į aikštę įleistas puolėjas „Zenit“ puolimą sustiprino nežymiai. Vienintelius taškus jis pelnė, kai nusisukęs nuo krepšio pralaužė A.Abaldės gynybą. M.Kuzminskas žaidė 14 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas, į aikštę įleistas pirmojo kėlinio viduryje, nuolat atsidurdavo už jaunesnio ir vikresnio D.Williamso nugaros. Kitą varžovą R.Sorkiną kaunietis pergudraudavo lyg pradinuką, bet šį puolėją „Maccabi“ treneris G.Sfairopoulos akimirksniu paslėpė ant suolo ir jam žaisti prieš P.Jankūną nebeleido.

P.Jankūnas žaidė 19 min., pelnė 2 taškus (0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje dukart prarado kamuolį ir paskui ilgai buvo visai nematomas. E.Ulanovas pirmą metimą atliko tik 27-ąją min., o taškus baudos metimais pelnė po to, kai prasižengė ant jo žioplai užvirtęs varžovas.

E.Ulanovas žaidė 18,5 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 3/3 baudų). Jis pirmą kartą šį sezoną žaidė trumpiau nei 20 minučių.

E.Ulanovas vienintelis Kauno komandoje šį sezoną visas šešerias rungtynes pradėjo starto penkete ir per šešis turus žaidė ilgiausiai (vid. 26,7 min.). Tačiau jis pataikė tik 7 iš 36 metimų (19,4 proc.).

Marekas Blaževičius

Jauniausias žalgirietis jau antrąją minutę pakeitė J.Nebo ir susidūrė su rūsčia tikrove – pralaimėjęs kelias dvikovas po abiem krepšiais jis labai greitai vėl prisėdo ant suolo. M.Blaževičiui grįžus į aikštę, vaizdas nepasikeitė. Vidurio puolėjas nelabai žinojo, kur bėgti puolant ir retai gaudavo kamuolį, gindamasis nesutrukdė varžovų aukštaūgiams.

M.Blaževičius žaidė 13,5 min., taškų nepelnė (0/2 dvitaškių) ir gavo 4 pražangas.

Rokas Jokubaitis

Rungtynėse, kurios šį sezoną „mėlyniems-granatiniams“ klostėsi sunkiausiai, R.Jokubaitis komandai niekuo nepadėjo. Jis į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pradžioje, bet vienoje atakoje atliko perdavimą varžovui A.Polonarai, kitoje – sužingsniavo ir greitai buvo pakeistas. Po to „Barcelona“ gynėjas trumpai žaidė trečiajame kėlinyje. R.Jokubaitis žaidė 5,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

Eurolygos lyderė „Barcelona“ (6-0) išvykoje palaužė „Fenerbahçe“ (2-4) klubą 76:74. „Mėlyni-granatiniai“ pirmosiomis minutėmis atsiliko 2:12, bet po to skirtumas nė karto nebebuvo dviženklis. Po pertraukos beveik visą laiką vieno ar dviejų metimų skirtumu pirmavo „Barça“, o pergalę išplėšė paskutinę sekundę dvitaškį pataikęs N.Mirotičius.

Nežaidė

Karolis Lukošiūnas buvo „Žalgirio“ paraiškoje, bet treneris J.Zdovcas jo į aikštę neleido.

„Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis praėjusį savaitgalį per Ispanijos lygos rungtynes patyrė čiurnos traumą, todėl neišvyko į Rusiją ir praleis abejas šios savaitės rungtynes.

CSKA gynėjas Marius Grigonis dėl nugaros traumos praleido penktas iš eilės rungtynes. Maskviečiai (4-2) trečiadienį išvykoje košmariškai pradėjo rungtynes su ASVEL ekipa (4-2) ir pirmajame kėlinyje atsiliko 5:23. Nors po to surimtėjęs CSKA pradėjo vytis ir trečiajame kėlinyje persvėrė rezultatą, Vilerbano krepšininkai jau užuodė pergalės kvapą. ASVEL lemiamu metu žaidė tiksliau ir nugalėjo 70:68.

Savaitės skaičiai

2

Šiame ture tik du Lietuvos krepšininkai buvo tarp nugalėtojų. Pergalėmis džiaugėsi Donatas Motiejūnas iš „Monaco“ ir Rokas Jokubaitis iš „Barcelona“.

20

Artūras Milaknis šį sezoną per dvejų rungtynių pirmuosius kėlinius pelnė 20 taškų. Žalgirietis 9 taškus įmetė rungtynių su „Olympiakos“ pirmajame kėlinyje ir 11 taškų – rungtynių su „Maccabi“ pirmajame kėlinyje. Per kitus 22 kėlinius, kuriuos šį sezoną žaidė Kauno komanda, A.Milaknis pelnė 16 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.