EUROLYGA 2023

LSKL čempionate – jaunojo neptūniečio rekordas, paskutinių sekundžių trileris ir mintys apie mišių užsakymą

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) komandos pradėjo antrojo čempionato rato kovas. Šiame ture buvo visko: ir dramų iki paskutinių sekundžių, ir banguoto žaidimo, ir šio sezono rezultatyvumo rekordo, ir trigubo dublio, ir pergalingo šūvio bei triumfo akimirkų.

 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 VU treneris Rimantas Kaminskas<br> LSKL nuotr.
 VU treneris Rimantas Kaminskas<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 Nojus Mineikis<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
 KTU ir VU universitetų rungtynės LSKL čempionate.<br> LSKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 10:35 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 10:36 PM

„Žudantis“ dvitaškis

Apmaudžiausią pralaimėjimą patyrė Vilniaus universiteto (VU) studentai, kurie Kaune prieš Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipą didžiąją laiko dalį pirmavo ir buvo susikrovę dviženklę persvarą (47:36, 51:41).

Galiausiai patirtas pralaimėjimas paskutinę akimirką – iki dvikovos pabaigos likus 0,03 sekundės žudantį dvitaškį smeigė Ainaras Budginas ir KTU triumfuoja rezultatu 75:73 (25:16, 8:22, 23:22, 19:13).

„Esame tapę paskutinių sekundžių pralaimėjimo specialistai. Turbūt šį sezoną panašiai pralaimime jau ketvirtas rungtynes. Labai apmaudu. Net kyla tokių minčių, kad kažkas mus užkeikė. Galbūt reikia nueiti į bažnyčią ir užsakyti mišias“, – garsiai samprotavo VU ekipos treneris Rimantas Kaminskas.

Priminsime, kad pirmose šio LSKL sezono rungtynėse VU krepšininkai namuose po atkaklios kovos rezultatu 75:83 neatsilaikė prieš KTU.

Šįkart vilniečiai Kaune mąstė apie revanšą ir tam turėjo pagrindo trečiajame kėlinyje, kai pirmavo 11 taškų skirtumu, tačiau galiausiai pergalė tiesiog apmaudžiai išslydo iš rankų.

„Kai tik atsiplėšdavome, iškart pasigesdavau iš savo vaikinų energijos. Toks jausmas, kad tuoj pat atsipalaiduodavo. Štai galiausiai ir turime tokį rezultatą“, – neslėpdamas prastos nuotaikos kalbėjo VU komandos treneris.

KTU komandą į pergalę vedė Matas Kabašinskas ir Žygimantas Kerza, surinkę po 18 taškų. Laurynas Miknevičius pridėjo 13 taškų.

VU gretose Dovydas Rimkus pelnė 15 taškų, Žilvinas Kubilius ir Dominykas Bučas – po 10 tšk.

„Kai iškovoji tokią pergalę, ji tampa dar saldesne. Nors ir atsilikinėjome, tačiau nenuleidome rankų, kovojome ir galiausiai mums nusišypsojo sėkmė. Džiaugiasi visa komanda. Puikus jausmas“, – sakė KTU komandos treneris Lukas Šimkus.

KU vos neprisižaidė Kaune

Vieninteliai šį sezoną nepralaimėję Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai Kaune turėjo vargo prieš Kauno kolegijos (KK) ekipą, nors pirmajame rate Klaipėdoje prieš tuos pačius varžovus buvo laimėję net 43 taškų skirtumu – 112:69.

Šįkart iki antrojo kėlinio pabaigos likus 2 minutėms KU pranašumas buvo vos 1 taškas – 47:46.

Tiesa, klaipėdiečiai trečiąjį kėlinį jau sužaidė geriau (29:17) ir susikrovė dviženklę persvarą – 80:63.

Visgi, aikštės šeimininkai nenuleido rankų ir kantriai kovojo toliau ir tai davė vaisių: ketvirtojo kėlinio pabaigoje KK priartėjo iki 3 taškų – 94:97, tačiau pakreipti įvykių savo naudai jau pritrūko laiko ir sėkmės.

KU galiausiai šventė pergalę rezultatu 99:94 (23:23, 28:23, 29:17, 19:31).

Šio sezono rekordas

Klaipėdos komandą į pergalę vedė fenomenalų žaidimą demonstravęs Nojus Mineikis. Jis per 36 aikštėje praleistas minutes surinko net 39 taškus, pataikė 11 iš 12 dvitaškių, 4 iš 7 tritaškių, 6 iš 6 baudas, po krepšiais atkovojo 9 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 47 naudingumo balus. 39 pelnyti taškai – šio LSKL sezono rekordas.

Po 15 taškų prie pergalės pridėjo Edgaras Preibys ir Eimantas Žilius, 13 – Ernestas Bružas.

Kauno kolegijos komandos gretose sužibėjo Julius Daugėla, pelnęs 28 taškus (8/19 trit.) ir Nedas Montvila, surinkęs 23 taškus. Arminas Puišys – 19 taškų.

„Nelengva pergalė, bet svarbiausia – iškovojome tašką ir tai gerai. Turėjome susikrovę 19 taškų persvarą, gal pernelyg atsipalaidavome, gal pavargome, bet vis tiek kontroliavome padėtį. Streso nebuvo, tikėjau, kad laimėsime. Tą ir padarėme“, – po rungtynių sakė KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

Tuoj pat jis pridūrė: „Visi supranta kiekvienos pergalės svarbą: tiek treneriai, kurie į rungtynes išleidžia žaidėjus, tiek patys sportininkai. Visi su malonumu gina savo universiteto garbę ir tai džiugina“.

LSU pasiekė revanšą

Nedaug trūko, kad LCC tarptautinio universiteto krepšininkai antrą kartą šį sezoną nuskriaustų Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus. Klaipėdoje vykusi dvikova buvo dramatiška ir emocinga, tačiau visgi LSU pavyko pasiekti revanšą – kauniečiai iškovojo pergalę rezultatu 75:69 (14:24, 19:14, 22:11, 20:20).

Priminsime, kad pirmajame šio LSKL sezono ture Kaune klaipėdiečiai LSU ekipą įveikė minimaliu skirtumu – 83:82.

Galbūt prisiminę pirmąjį tarpusavio mačą ir tai, kad galima laimėti, LCC krepšininkai ir šįkart dvikovą pradėjo galingai – greitai susikrovė dviženkę persvarą – 24:14.

Klaipėdiečiai, palaikomi savų sirgalių, pirmavo ir po dviejų kėlinių – 38:33. Visgi, 23 dvikovos minutę LSU persverė rezultatą savo naudai – 42:41 ir iki pat dvikovos pabaigos virė nuožmi kova. Dvikovos pabaigą sėkmingiau sužaidė LSU, kuri ir šventė pergalę.

LSU gretose išsiskyrė Redas Jakubauskas, surinkęs 19 taškų, Edvinas Daunys pridėjo 16 taškų (12 atk. am.), Rokas Mačiulis – 15 tšk.

LCC komandoje lyderio vaidmens ėmėsi Kornelijus Zikas. Jis pelnė 24 taškus. Martynas Sabaliauskas surinko 13 taškų, Edgaras Žilys – 11 tšk.

LCC laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:40, tačiau klaipėdiečius pražudė klaidos. Jų sąskaitoje – 18 klaidų, o LSU suklydo vos 7 kartus.

Trigubas Granto Vasiliausko dublis

Daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai Vilniuje rezultatu 79:66 (30:21, 18:19, 18:9, 13:17) nugalėjo VILNIAUS TECH studentus.

Šiose rungtynėse VDU gretose trigubą dublį surinko Grantas Vasiliauskas. Jis surinko 18 taškų, po krepšiais atkovojo net 15 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Jo sąskaitoje – 32 naudingumo balai.

Po 14 taškų prie VDU pergalė pridėjo Justinas Ramanauskas ir Ernestas Sederevičius, 11 – Simonas Kriaučiūnas 10 – Martynas Pocevičius (10 atk. kam.).

VILNIUS TECH komandą bandė gelbėti 19 taškų pelnęs Džiugas Maslenikas ir 11 taškų surinkęs Povilas Mackevičius.

VDU akivaizdžiai laimėjom kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 64:40, tačiau suklydo 15 kartų, kai varžovai padarė vos 6 klaidas.

„Džiaugiuosi stebėdamas LSKL kovas ir matydamas tokias gražias ir intriguojančias kovas. Gražu žiūrėti, džiaugiasi širdis. Tikiuosi, kad ir kiti universitetai ar kolegijos, kurios anksčiau varžėsi mūsų čempionate, atkreips į tai dėmesį ir kitąmet grįš į LSKL kovas. Čia juk jauniems krepšininkams galima įgauti daug vertingos patirties“, – pabrėžė LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.