EUROLYGA 2023

Mače su „Žalgiriu“ – svarbi užduotis Rokui Jokubaičiui Specialiai lrytas.lt, Barselona

Rokas Jokubaitis su gera energija žengė ant „Palau Blaugrana“ arenos parketo. Ketvirtadienio vakarą krepšininkas kartu su „Barcelona“ klubu ruošėsi pentadienio Eurolygos dvikovai prieš Kauno „Žalgirį“.

Rokas Jokubaitis.<br>twitter.com nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Barselona (Ispanija)

Nov 26, 2021, 6:03 PM

„O, kokie žmonės!“, – žurnalistus iš Lietuvos sveikino R.Jokubaitis.

Tačiau penktadienio vakarą 21-erių 193 cm ūgio gynėjui emocijas ir jaudulį teks tramdyti ne tik dėl to, kad laukia mūšis su buvusia ekipa, bet ir todėl, kad jaunam krepšininkui teks svarbi užduotis aikštėje.

Dėl traumų „Barcelona“ komandai, ko gero, negalės padėti pagrindiniai gynėjai Cory Higginsas ir Nickas Calathesas, tad R.Jokubaičiui teks pagrindinio įžaidėjo vaidmuo, kurį lietuvis dalinsis su argentiniečiu Nicola Laprovittolu.

„Lapkričio 26-oji bus labai svarbi diena. Ne tik man, bet ir „Žalgiriui‘‘, „Barcelona“, lietuviams. Žinau, kad į Ispaniją atvyksta gana nemažai sirgalių iš Lietuvos. Manau, kad bus įspūdingas mačas, kurio laukiu. Kažkaip greitai ši diena atėjo. Žinoma, jaudulys yra, bet man keisčiausias dalykas, kad mes esame pirmi, o „Žalgiris“ yra paskutiniai. Vis dėlto laukia įdomios rungtynės“, – prieš kovą portalui lrytas.lt sakė R.Jokubaitis.

Gynėjų netektį ketvirtadienį apibūdino ir „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Sunku be jų, bet nėra ką daryti, einame ir žaidžiame, integruojame jaunimą. Tikrai daug dublerių treniruojasi su mumis, gal tai kažkiek stabdo tą treniruočių procesą. Iš kitos pusės, malonu juos matyti, kažkurie iš jų mums labai padės ateityje. Yra tokios problemos, bet jos yra visiems.

Tiek C.Higginsas, tiek N.Calathesas dar laukia daktarų išvadų, Alexas Abrinesas taip pat dar gydosi traumas. Dėl jų situaciją kol kas nėra aiški“, – kalbėjo treneris.

Vis dėlto atsiradusias spragas puikiai kamšo būtent R.Jokubaitis. Šiame Eurolygos sezone 193 cm ūgio krepšininkas per mačą žaidžia po 16 minučių, per jas įmeta po 6,1 taško, atkovoja 1,7 kamuolio, atlieka 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 6,7 naudingumo balo.

R.Jokubaitis praėjusios savaitės mače su Vilerbano ASVEL klubu, kurį dėl traumos praleido N.Calathesas, jau dirigavo „Barcelona“ žaidimui ir tai darė puikiai.

Krepšininkas per 24 minutes pelnė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

Dar geriau R.Jokubaitis pasirodė sekmadienį ACB lygoje, kur rinko rekordinius rodiklius mače su Burgoso „CB Miraflores“ klubu.

Per 23 minutes jis pelnė 18 taškų (7/10 dvit., 0/2 trit., 4/6 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 2 kamuolius, išprovokavo net 10 pražangų ir surinko 24 naudingumo balus. Tai – R.Jokubaičio asmeninis rekordas ACB lygoje.

Penktadienį gynėjui teks atlaikyti dar vieną išbandymą. Tiesioginiais jo konkurentais Rokui taps puikiai pažįstami Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius.

Tiesa, „Barcelona“ gynėjas labiau jaudinasi dėl L.Lekavičiaus sugebėjimų.

„Mantas, tai Mantas, bet ką reikės daryti su L.Lekavičiumi?“, – juokaudamas sakė Rokas, primindamas, koks vikrus yra jo buvęs komandos draugas.

Mačas tarp „Barcelona“ ir „Žalgirio“ pentkadienį prasidės 22 val. Įvykius sekite portale lrytas.lt.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai