EUROLYGA 2023

NBA legendos prisiminė A. Sabonį: „Evoliucija, kokią dabar visi matome, būtų įvykusi anksčiau“

NBA legendos Kevinas McHale’as ir Brianas Shaw prisiminė vieną didžiausių lygos „kas jeigu?“ – Arvydą Sabonį.

 NBA legendos prisiminė A. Sabonį<br> lrytas.lt montažas
 NBA legendos prisiminė A. Sabonį<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2022, 12:06 PM, atnaujinta Jan 24, 2022, 5:59 PM

A.Sabonis į JAV išvyko žaisti jau po dviejų sunkių traumų, o „Portland Trail Blazers“ gydytojai teigė, jog vien rentgeno parodymai krepšininkui galėjo suteikti parkavimą neįgaliųjų vietoje.

Krepšinio laidoje „NBA Game Time“ Lietuvos legendą prisiminė šlovės muziejuje esantis K.McHale’as ir triskart kaip žaidėjas, ir dukart kaip trenerio asistentas NBA čempionu tapęs B.Shaw.

„Jis buvo toks pat atletiškas kaip Davidas Robinsonas. Pamenu, kai jis sugebėjo pora kartų įdėti per D.Robinsoną. Žaisdamas Sovietų Sąjungos rinktinėje jis buvo neįtikėtinas. Jeigu A.Sabonis būtų atvykęs į NBA savo geriausiais laikais, jis būtų dar labiau paspartinęs tritaškių svarbą žaidime, ypač jeigu kalbėtume apie aukštaūgius“, – atsiminimais apie A.Sabonį dalijosi B.Shaw.

A.Sabonis sugebėdavo daryti tai, ko negalėjo kiti aukštaūgiai. Lietuvis nevengdavo tolimų metimų, atrasdavo laisvus komandos draugus ir atlikdavo jiems puikius perdavimus.

B.Shaw gailisi, jog lietuvis neatvyko į lygą būdamas geriausios formos ir dėl to amerikiečiams neteko išvysti realių 221 cm ūgio krepšininko galimybių.

„Be abejo, jis vis dar galėdavo prasiveržti iki krepšio, kurti situacijas komandos draugams ir žaisti du prieš du atsitraukęs prie tritaškio linijos. Jo laikais visi vidurio puolėjai žaisdavo nugara į krepšį ir jis būtų privertęs juos išeiti iš baudos aikštelės. Gaila, kad mums neteko jo matyti NBA lygoje geriausiais jo laikais, nes jis iš tiesų buvo labai geras. Jis darė tokius dalykus, kokių niekas iki tol iš aukštaūgių nebuvo matęs“, – lietuviu gerėjosi B.Shaw.

Šiuo metu NBA lygoje geriausi aukštaūgiai – Nikola Jokičius, Joelis Embiidas ir Karlas Anthony-Townsas geba daryti tai, ką savo laiku darydavo A.Sabonis, tačiau K.McHale’as teigia, jog tokių krepšininkų lygoje būtų pasipylė kur kas anksčiau, jei A.Sabonis būtų žaidęs NBA lygoje būdamas jėgų žydėjime.

„Jis turėjo ūgį, įgūdžius, jėgą ir visko ko reikėjo norint žaisti. Evoliucija, kokią dabar visi matome, būtų įvykusi anksčiau. Jis buvo išskirtinis žaidėjas. Lyga nematė jo geriausios formos, nematė net šalia jos“, – A.Saboniui liaupsių negailėjo K.McHale’as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.