EUROLYGA 2023

Po pirmosios pergalės K. Maksvytis pareiškė be užuolankų: „Tai dar ne mano „Žalgiris“

Naujojo Kauno „Žalgirio“ trenerio Kazio Maksvyčio debiutas prie Lietuvos čempionų vairo buvo pergalingas, tačiau tikrai ne lebgvas. Žalgiriečiai ketvirtadienį išvykoje rezultatu 72:64 (19:16, 15:13, 20:14, 18:21) palaužė vienus iš turnyro autsaiderių Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis debiutavo „Žalgirio“ trenerio poste.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 9:20 PM, atnaujinta Apr 14, 2022, 9:21 PM

„Pergalė yra pergalė, tačiau kokybės reikėtų daugiau, – po 23-iosios sėkmės LKL čempionate kalbėjo naujasis žalgiriečių treneris K.Maksvytis. – Kažkokių didelių korekcijų ekipos žaidime nepavyko sukurti per tas dvi dienas, kai esu ekipoje. Tikslas toliau gerinti žaidimą ir į atkrintamąsias dvikovas pradėti kur kas geriau susižaidus. Šiandien padarėme tikrai nemažai klaidų – net 19, tačiau reikia pasakyti kad varžovai agresyviai gynėsi“.

„Žalgiris“ pergalėmis susislygino su Vilniaus „Ryto“ klubu, tačiau vilniečiai yra du kartus nugalėję Kauną ir turi tarpusavio akistatų persvarą.

– Į aikštelę žengėte su šypsena, ar jautėsi, kad šiandien mačas kitoks nei įprastai?

– Be abejo, kad kitoks, pirmosios rungtynės. Nepavyko labai daug pasiruošti, tik sumažinti derinių skaičių, įvesti nedideles korekcijas gynyboje. Kol kas tai nėra mano „Žalgiris“, mano žaidimas pasimatys tik po poros savaičių.

Žaidėjai rodė energiją, neturiu priekaištų. Padarėme daug klaidų, varžovų gynėsi agresyviai. Kai taip būna, arba tu nubaudi, arba pats padarai daug klaidų. Mes klydome lengvose situacijose. Iškovojome pergalę ir žiūrime toliau.

– Ar dabartinė komandos filosofija labai skiriasi nuo tos, kurią planuojate įdiegti?

– Šį kartą stengėmės išnaudoti savo didesnę rotaciją, naudojome agresyvią gynybą visoje aikštelėje. Tik vieną kartą pakeitėme gynybos sistemą. Nes neturėjome laiko paruošti daug variacijų. Kitoms rungtynėms pridėsime kelias variacijas ir bus geriau.

– Kiek šiuo metu yra svarbus Tautvydo Sabonio ir Evaldo Beržininkaičio indėlis, kurie dirba nuo sezono pradžios?

– Svarbus. Kartais reikia sugalvoti derinį ar kažkokį žaidėją ištraukti. Šiandien dar pasikartojau, kad nepamirščiau derinių, o jie gerai žino, gali pasiklausti, koks penketeas gali geriausiai keistis ginamaisiais, ar kuriuose deriniuose geriausiai užpulti. Jų indėlis yra nemažas.

– Iš „Žalgirio“ dublerių atvykęs Dominykas Stenionis pridarė daug problemų. Ar klausėte apie jį Tautvydo Sabonio?

– Aš tą jaunuolį pažįstu turbūt nuo tada, kai baiginėjau savo darbą Kauno krepšinio mokykloje, jis tuomet atėjo. Yra tekę bendrauti, gal ir turnyre dalyvauti, stovykloje. Žinau jį, jis turi kelrodį Luką Lekavičių ir gali būti toks pats.

– Kokia yra nežaidusių Manto Kalniečio ir Joffrey Lauvergne‘o situacija?

– Jie abu gydosi nedideles traumas. Joffrey bandė treniruotis, bet gavo smūgį, todėl teko viską atidėti. Joffrey turėtų grįžti greičiau, po kelių dienų, Mantas gal po savaitės.

– Ar treneriui reikia laiko įeiti į taip vadinamą sportinę formą?

– Ne, nereikia. Buvo ir rinktinė, buvo Permė. Labiau pritrūko laiko kaip treneriui pažinti komandą. sakyčiau, kad nepritrūko laiko įeiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.