EUROLYGA 2023

Į NCAA iškeliauja dar vienas Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis

Dar vienas talentingas Lietuvos krepšininkas keliasi į NCAA lygą. Kauno „Žalgirio“ sistemai priklausantis Ugnius Jaruševičius nuo kito sezono prisijungs prie CSU Bakersfield universiteto komandos „Roadrunners“.

 U. Jaruševičius (dešinėje).<br> D. Lukštos/zalgiris.lt nuotr.
 U. Jaruševičius (dešinėje).<br> D. Lukštos/zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-11 15:12

18-metį krepšininką su prisijungimu jau pasveikino ir vyriausiasis komandos treneris Rodas Barnesas.

„Labai džiaugiamės galėdami pasveikinti Ugnių su prisijungimu prie „Runner“ šeimos. Mums reikia pagalbos priekinėje linijoje, ir mes gavome savo vaikiną. Jis yra didelis, judrus ir turi puikius kamuolio valdymo įgūdžius.

Mums patinka tai, kad jis gali pasižymėti baudos aikštelėje, bet taip pat gali išeiti ir mesti tritaškį. Mums patinka, kaip pildomas mūsų sąrašas“, – apie 207 cm ūgio krepšininką kalbėjo R.Barnesas.

Iš Alytaus kilęs U.Jaruševičius yra antrasis lietuvis, kuris per pastarąsias kelias savaites papildė komandą. Kartu su Ugniumi rungtyniaus ir kitas „Žalgirio“ sistemos auklėtinis Modestas Kancleris.

U.Jaruševičius pastaruosius trejus metus rungtyniavo Lietuvos rinktinės jaunimo rinktinėse.

Sunkiojo krašto bei vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujantis krepšininkas tris kartus atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms.

Su U18 rinktine 2021 m. FIBA Europos iššūkių turnyre U.Jaruševičius vidutiniškai pelnydavo po 9 taškus ir atkovodavo 6 kamuolius. Jo išskirtinis pasirodymas įvyko rungtynėse prieš Graikiją, kuomet jaunasis krepšininkas surinko 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

U.Jaruševičius 2019-2022 metų sezonus praleido Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Puolėjas šiame sezone Kauno „Žalgirio“ dubleriu ekipoje sužaidė 40 rungtynių per kurias vidutiniškai pelnydavo po 6,8 taško, atkovodavo po 3,9 kamuolio ir blokuodavo po 0,8 metimo.

18-metis taip pat gavo galimybę save išbandyti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Rungtyniaudamas Kėdainių „Nevėžio“ ekipos puolėjas sužaidė 6 rungtynes, o jo vidurkiai siekė 2,8 taško, 1,7 atkovotą kamuolį ir 2,3 naudingumo balus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.