EUROLYGA 2023

M. Gecevičius: „Jei Šaras laimi Eurolygą, Europoje jam nebėra ką veikti“

Artėjant Eurolygos finalo ketverto kovoms, savo mintimis bei prognozėmis „Radiocentro“ eteryje pasidalijo Martynas Gecevičius. Dukart Eurolygą su Pirėjo „Olympiakos“ laimėjęs snaiperis neslepia sentimentų Graikijos komandai, tačiau šį vakarą startuojančio finalinio turnyro favorite įvardija lietuviškąją „Barceloną“.

 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 4:06 PM, atnaujinta May 19, 2022, 4:09 PM

Šį sezoną Utenos „Juventus“ rungtyniavęs snaiperis pirmojo pusfinalio favorite vadina turkų „Anadolu Efes“ komandą. Pasak jo, Turkijos ekipa taip gerai kaip pernai neatrodo, bet žino, kas yra finalas, kaip jį reikia žaisti ir turi geriausią Eurolygoje gynėjų tandemą.

„Bus įdomus pusfinalis, tikrai ne dvidešimties taškų (persvaros – red. past) rungtynės. Iki šiol turkai žaidė ne taip gerai, kaip pernai, bet čia finalinis ketvertas, čia ir psichologija atsiranda, ir visi kiti žaidimai.

„Efes“ turi du geriausius Eurolygos gynėjus, gal net vieną geriausių gynėjų tandemų Eurolygos istorijoje. Šitame pusfinalyje visko gali būti, bet faktas, kad nesustabdžius nei vieno iš jų, „Olympiakos“ šansai ryškiai mažėja,“- kalbėjo M. Gecevičius.

Graikijos komandoje M. Gecevičius praleido dvejus sezonus, abu kartus su ja kėlė Eurolygos čempionų taurę, tad sentimentų šiai komandai jaučia.

„Lyginti, kas buvo prieš dešimt metų ir dabar – sunku. „Olympiakos“ tikrai turi stiprių pusių, ir tikrai nėra pusfinalio favoritai, gal kažkiek underdogai šiame ketverte, bet pakankamai stiprūs, kad kažką nuveiktų,“- Graikijos klubo šansus įvertino buvęs šios komandos narys.

M. Gecevičius mano, kad antrasis pusfinalis – uoga ant torto. Čia Eurolygos gerbėjų laukia kovingos rungtynės, komandos apylygės, tačiau psichologinį pranašumą turi „Barcelona“.

„Real“ yra žymiai geresnis, nei buvo prieš mėnesį. Į finalo ketvertą Madrido komanda atvažiavo pakilime. Bet labai ilgai nelaimėjo prieš „Barceloną“. Aš palaikau „Barcą“. Jeigu viską protingai ir logiškai sudėliojus, jie turi daugiausiai šansų, jie yra viso turnyro favoritai,“- kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas.

Martyno nuomone, didžiulį indėlį į „Barcelonos“ žaidimą įneša Šarūnas Jasikevičius. Jis – vienas geriausių Europos trenerių, savo kailiu ne kartą patyręs, kas yra finalo ketvertas.

„Pernai jam nepasisekė. Tačiau jis – vienas geriausių Europoje, finalo ketverte buvęs ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris. Jis yra protingas, viską sudėlioja. Klausimų dėl jo sugebėjimų nėra. Jeigu laimi šiemet Eurolygą, Europoje nelabai jam ką yra veikti,“- kalbėjo M. Gecevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.