EUROLYGA 2023

Šaro kelyje – penkis kartus iš eilės įveiktas „Real“: lietuvis atskleidė, kas bus svarbiausia, norint žaisti finale

Ketvirtadienį, 22 val. Belgrade, „Štark“ arenoje, susigrums du Ispanijos krepšinio milžinai – „Barcelona“ ir Madrido „Real“, kurie kovos dėl vietos Eurolygos finale.

 Š. Jasikevičius ir N. Mirotičius.<br> euroleaguebasketball.net nuotr.
 Š. Jasikevičius ir N. Mirotičius.<br> euroleaguebasketball.net nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-19 11:46, atnaujinta 2022-05-19 11:51

Prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje katalonų strategas iš Lietuvos Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi, kad žiūrovai galės išvysti dar vieną „El Clasico“.

„Kad ir kokiu kampu pažiūrėtumėte, Madrido ir „Barcos“ „El Clasico“ rungtynės yra tikrai didžiulės. Be abejo, Eurolygos pusfinalis yra didžiulės rungtynės. Nesvarbu, ar tai „El Clasico“, ar ne. Mes abu esame čia tam, kad pasiektumėme tą patį tikslą – patekti į finalą. Suprantame to sunkumus ir tikimės, kad rytoj vakare būsime pasiruošę“, – kalbėjo treneris.

Šaras su „Barcelona“ jau turėjo vieną galimybę iškovoti Eurolygos trofėjų. 2021 metais katalonai iškopė Eurolygos finalą, tačiau jame 81:86 turėjo pripažinti Ergino Atamano ir Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą.

„Nemanau, kad gali pamiršti tai, kas nutiko. Manau, jog reikia iš to pasimokyti. Ketvirtadienį, kai bus išmestas kamuolys į viršų rezultatas bus 0:0 ir tai bus naujos rungtynės.

Į ką turime atsižvelgti, tai ką mes padarėme gerai, ką padarėme negerai, kaip kiekvienos rungtynės buvo skirtingos – kai kurios labai nerezultatyvios, o kai kurios kaip tik labai rezultatyvios. Ketvirtadienį bus nauja istorija, dėl to nėra klausimų“, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šį sezoną „Barcelona“ jau 5 kartus paeiliui įveikė Madrido „Real“ krepšininkus. Tačiau treneris iš Lietuvos to sureikšminti nesiruošia ir atkreipė dėmesį, jog rungtynės su Ispanijos sostinės klubu visada būna įtemptos.

„Turime būti pasiruošę iššūkiui. Negalime būti mažiau alkani, nes porą kartų įveikėme „Real“. Tai visiškai naujos rungtynės. Kitokia situacija, viskas kitaip.

Manau, kad gera pradžia visada padeda, bet rungtynės trunka 40 minučių. Rungtynės prieš „Real“ kaip ir visada lemsis rungtynių pabaigoje. Turime sugebėti reaguoti. Tai bu tarsi taurės rungtynės su nauja arena.

Suprantame, kad šiose rungtynėse yra daug pakilimų ir nuosmukių, todėl turime sugebėti atsilaikyti blogomis akimirkomis, o geromis akimirkomis siekti daugiau. Turime būti protiškai stiprūs 40 minučių“, – apie galimą rungtynių scenarijų kalbėjo Šaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.