EUROLYGA 2023

Po pralaimėto Eurolygos pusfinalio – katalonų spaudos kirčiai Šarui ir jo vyrams: ištirpo kaip cukrus arbatoje

Katalonijos sporto apžvalgininkai nesuprato, kas įvyko. Šarūno Jasikevičiaus treniruojami „Barcelona“ krepšininkai buvo laikomi Eurolygos pusfinalio favoritais, tačiau ketvirtadienį iššvaistė 13 taškų persvarą ir pralaimėjo Madrido „Real“ komandai, kuri, daugelio manymu, šį sezoną žaidžia blogiausiai per ilgą trenerio Pablo Laso vadovavimo laikotarpį.

Šaras su savo auklėtiniais sulaukė vietinės spaudos kirčių.<br>Lrytas.lt koliažas.
Šaras su savo auklėtiniais sulaukė vietinės spaudos kirčių.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Madrido klubas žengė į Eurolygos finalą.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Madrido klubas žengė į Eurolygos finalą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
 Madrido klubas žengė į Eurolygos finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Madrido klubas žengė į Eurolygos finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
P.Laso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Laso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2022-05-20 13:04

Nepamatuojamas nusivylimas

Katalonai negalėjo patikėti savo akimis, kai ketvirtadienį per Belgrade vykusias Eurolygos pusfinalio rungtynes trečiajame kėlinyje „Barcelona“ turėtas 13 taškų pranašumas ištirpo vos ne akimirksniu. Persvarą išbarsčiusi Barselonos komanda antro kvėpavimo nepajuto ir pralaimėjo Madrido „Real“ klubui 83:86.

„Milžiniškas nusivylimas“, – penktadienį parašė Katalonijos sporto dienraštis „L‘Esportiu“, viršelyje išspausdinęs galvą po marškinėliais slepiančio „mėlynų-granatinių“ lyderio Nikolos Mirotičiaus nuotrauką.

„Barca“ pralaimėjo „Real“ klubui ir nepateko į Eurolygos finalą. Š.Jasikevičiaus komanda pirmavo 13 taškų, bet nesutrukdė „baltiesiems“ atsigauti. „Mėlyniems-granatiniams“ neužteko puikaus N.Mirotičiaus žaidimo (26 taškai)“, – ilgoje pirmojo puslapio paantraštėje mačo esmę perteikė „L‘Esportiu“.

„Smūgis finalo ketverte“, – pirmajame puslapyje pranešė kitas Katalonijos sporto dienraštis „Sport“. „Š.Jasikevičiaus komanda nubausta už jos pačios klaidas“, – paantraštėje paaiškino „Sport“.

Ir „Sport“, ir didžiausias Katalonijos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“ rezultatu nusivylė taip, kad Eurolygos pusfinaliui net neskyrė matomiausios vietos. Tiesa, „Sport“ dažnai nustumia krepšinį į antrą planą, bet „El Mundo Deportivo“ toks požiūris nėra būdingas.

Sveikinimai Madrido klubui

Visiškai kitokios nuotaikos tvyrojo Ispanijos sostinėje. „Karalius grįžo“, – penktadienio viršelyje, šalia triumfuojančių Guerschono Yabusele ir Sergio Lllullio nuotraukų, didelėmis raidėmis parašė Madrido sporto dienraštis „Marca“.

„Milžinai“, – kad apibūdintų pusfinalio nugalėtojus, vieno žodžio užteko kitam Madrido sporto dienraščiui „As“.

Nors „Real“ dar tik pateko į finalą ir kol kas neiškovojo titulo, šiai naujienai penktadienio numeriuose vietos pirmajame puslapyje skyrė net ir Madride leidžiami nacionaliniai ne sporto dienraščiai. „Neįtikėtinas „Real“ atsigavo kovodamas su „Barcelona“ ir žais Eurolygos finale“, – pranešė „La Razon“.

Trūko nugalėtojų mentaliteto

„Nepriimtina“, – vienu žodžiu pagrindinį straipsnį apie pusfinalio rungtynes pavadino „L‘Esportiu“.

„Labai skaudus smūgis Belgrade. Netikėtas, atsižvelgus į tai, kokiu keliu abi komandos ėjo tarpusavio rungtynių link, ir ypač netikėtas dėl to, kad trečiajame kėlinyje dominavusi „Barca“ prieš sutrikusį „Real“ pirmavo 13 taškų skirtumu. Tačiau po pertraukos Barselonos komandai trūko nugalėtojos mentaliteto, o kai „baltiesiems“ suteikiama bent mažiausia galimybė, jie tos galimybės nepraleidžia“, – rašė „L‘Esportiu“.

„Kapstėsi, kapstėsi, bet nuskendo prie pat kranto. „Barcelona“ antrus metus iš eilės nepatvirtino reguliariajame sezone pasiekto geriausios komandos vardo ir nesugebėjo iškovoti labiausiai geidžiamo Eurolygos titulo.

„Barca“ neatrodė verta čempionės vardo. Ji nebuvo panaši į komandą, kuri žino, ką daro aikštėje. Atsitrenkę į nepasiduodančio „Real“ kietą charakterį, Š.Jasikevičiaus vyrai ištirpo kaip cukraus kubeliai deginančios arbatos puodelyje, – palygino „Sport“. – Pralaimėjimas paliks žymę šio sezono pabaigoje ir, kas žino, galbūt net kitą sezoną. Silpniausia ir pažeidžiamiausia per dešimtmetį Madrido komanda ambicingiausią Europos projektą, turintį geriausią ir daugiausiai uždirbantį Senojo žemyno krepšininką, paliko su medumi ant lūpų“.

„Barcelona“ stokojo kovotojos mentaliteto. Pralaimėjimas dvigubas, nes „Barcelona“ nepasinaudojo galimybe tapti Eurolygos čempione ir neatėmė šios galimybės iš „Real“. Smūgis labai skaudus, nes Š.Jasikevičius turi paslaptingą aureolę, kuri leidžia tikėti, kad jis laimės svarbiausias rungtynes. Tačiau Belgrade nebuvo ir tikrojo Šaro. Jis neatlaikė varžybų įtampos“, – rašė „El Mundo Deportivo“.

Išsprendė prezidento dilemą

„Barcelona“ salės futbolo komanda šį sezoną tapo Čempionų lygos nugalėtoja, o „mėlynų-granatinių“ rankininkai ketvirtadienį – tą pačią dieną, kai Eurolygos pusfinalyje krito „Barca“ krepšininkai – laimėjo Čempionų lygos ketvirtfinalio mačą ir iškovojo kelialapį į finalo ketvertą.

Madrido „Real“ neturi nei salės futbolo, nei rankinio komandos, o futbolo ir krepšinio aikštėse „baltieji“ šį sezoną aplenkė „mėlynus-granatinius“. „Real“ futbolininkai kitą savaitgalį Čempionų lygos finale žais su „Liverpool“ klubu.

„Jei „Real“ turėtų rankinio, salės futbolo ir riedučių riedulio komandas, ši planeta būtų negyvenama“, – tradicinėje „baltojo humoro“ skiltyje liūdnai pajuokavo „L‘Esportiu“ redaktorius Lluisas Simonas.

Tiesa, „Barcelona“ šeštadienį žais kitame finale. Turine vyks moterų futbolo Čempionių lygos finalas, kuriame Barselonos komanda susitiks su Liono „Olympique“. Kaip rašė „Sport“, „Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta sprendė sudėtingą dilemą – po Eurolygos pusfinalio likti Belgrade ar keliauti į Turiną. Krepšininkų pralaimėjimas šią dilemą išsprendė.

Didelių iliuzijų neturėjo

Jei katalonai negalėjo patikėti, kad „Barcelona“ pralaimėjo, tai madridiečiams buvo nelengva patikėti, kad „Real“ nugalėjo. Madrido sporto žiniasklaida neturėjo didelių iliuzijų ir nesiginčijo, kad Eurolygos pusfinalio favoritė buvo Katalonijos komanda.

„Epinis „Real“ įveikė favoritę „Barcelona“ ir žais finale“, – iškart po rungtynių paskelbė „Marca“ interneto svetainė.

„Prieš keletą mėnesių tai atrodė neįtikėtina, bet jaudinančioje pabaigoje nugalėjusi Madrido komanda tai pavertė tikrove. Strigę beveik visą sezoną, kuris buvo kone blogiausias per daug pastarųjų metų, pralaimėję penkis iš eilės „El Clasico“, išgyvenę didelę krizę ir šalia aikštės buvusius prieštaringus įvykius, „baltieji“ kovos dėl vienuoliktojo titulo su čempiono vardą ginančiu „Anadolu Efes“. Kone visi jau palaidojo sezoną, bet krepšininkai vėl parodė savo kovotojos dvasią, kaip ir jų kolegos futbolininkai. Jiems nėra nieko neįmanomo“, – per sezoną patirtas „Real“ kančias išvardino „Marca“, prisiminusi ir Madrido futbolo komandą, kuri taip pat žais Čempionų lygos finale.

„Kaip ir futbolininkai, „Real“ krepšininkai panaudojo visas devynias savo gyvybes“, – kitame straipsnyje paminėjo „Marca“.

„F.Causeur ir S.Llullio taškai, gynyba, G.Yabusele kova po krepšiais... Visa tai leido P.Laso komandai, atsitiesti atsiliekant 13 taškų skirtumu. „Real“, taip pat ir krepšinyje, niekada nepasiduoda ir žino, kaip išsigelbėti, kai žemė slysta iš po kojų ir lieka vien tuštuma. „Baltieji“ buvo tokioje padėtyje antrajame kėlinyje. Tačiau tada grįžo tas „Real“, kurį matydavome P.Laso laikotarpiu – nesiliaujantis tikėti ir atskleidžiantis visą savo narsą“, – žavėjosi „El Razon“.

„El Razon“ ypatingai gyrė trečiajame kėlinyje komandą pažadinusį F.Causeur: „Narsiausias tarp visų buvo F.Causeur, kuris dažniausiai atlieka antraeilius vaidmenis, bet iš tiesų Madrido komandoje yra nepakeičiamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.