EUROLYGA 2023

Išmaudytas ir kumščius į viršų kėlęs E. Atamanas: „Ši komanda yra NBA lygio“

Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa liko nenuversta iš Eurolygos sosto. Šeštadienį Belgrade vykusiame turnyro finale Turkijos klubas 58:57 palaužė Madrido „Real“ ir antrus metus iš eilės triumfavo prestižiniame Senojo žemyno krepšinio turnyre.

E.Atamanas antrus metus iš eilės tapo Eurolygos čempionu.<br>Stopkadro ir AFP/Scanpix nuotr.
E.Atamanas antrus metus iš eilės tapo Eurolygos čempionu.<br>Stopkadro ir AFP/Scanpix nuotr.
E.Atamanas ir V.Micičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
E.Atamanas ir V.Micičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Stambulo klubas antrus metus iš eilės tapo Eurolygos čempionais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Stambulo klubas antrus metus iš eilės tapo Eurolygos čempionais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 22, 2022, 8:25 AM, atnaujinta May 22, 2022, 8:27 AM

Dar iki finalinio ketverto „Anadolu Efes“ triumfą finale regėjęs treneris Erginas Atamanas ir vėl užčiaupė skeptikus.

56-erių turkas po pergalingai pasibaigusio finalo, spaudos konferencijos metu, savo auklėtinių buvo apipiltas vandeniu, o triumfuodamas jis atsistojo nuo kėdės ir atliko savo firminį gestą – iškėlė du kumščius į viršų.

Kartu su savo sūnumi Sarpu iškovotą titulą šventęs E.Atamanas už pergalę dėkojo svarbiausiu momentu nepasimetusiems žaidėjams.

„Užuojauta „Real“ ekipai. Jie buvo geri, bet mes mokame tinkamai sužaisti rungtynių pabaigas. Mūsų lyderiai žino, ką daryti tokiais momentais.

Puolimo strategija finale praktiškai išnyksta, bet gerų žaidėjų dėka gali išspręsti šiuos sunkumus.

Ketvirtajame kėlinyje pagerinome savo gynybą, sutvarkėme problemas dėl atšokusių kamuolių ir pasiekėme pergalę“, – raktą į čempionų titulą atskleidė E.Atamanas.

Turkas taip pat neslėpė, kad jo treniruojama komanda galėtų varžytis ir NBA pirmenybėse.

„Jūs puikiai žinome mano pasitikėjimą. Ši komanda yra NBA lygio. Žinoma, šiame sezone nepriminėme NBA komandos, bet pernai tokia buvome.

Dar anksčiau, kai sezoną nutraukė koronavirusas, mes taip pat žaidėme puikų krepšinį. Šis sezonas žaidimo kokybe buvo labiau vidutiniškas“, – samprotavo treneris.

Krepšinio specialistas nusilenkė ir naudingiausiu finalinio ketverto žaidėju antrus metus iš eilės tapusiam Vasilije Micičiui, kuris itin nerezultatyviame finale į varžovų krepšį įmetė 23 taškus.

„Jis turi labai gerą charakterį, fizinius sugebėjimus, o per paskutiniuosius ketverius metus labai patobulėjo.

Šiemet netrūko pakilimų ir nuosmukių, bet svarbiausiu momentu jis žaidė nuostabiai. Jis gerai ginasi, pataiko sudėtingus tolimus metimus. Ko dar norėti iš įžaidėjo?“, – džiaugėsi E.Atamanas.

Antrą kartą į Eurolygos viršūnę užkopęs „Anadolu Efes“ treneris neatsakė, ar jo komanda kitais metais vėl triumfuos turnyre, tačiau prakalbo apie rudenį lauksiantį naująjį tikslą.

„Sunkus klausimas. Iki kito sezono dar daug laiko. Dabar mano didžiausias tikslas bei pažadas laimėti su Turkijos vyrų krepšinio rinktine“, – kalbėjo E.Atamanas.

Šis krepšinio specialistas stos prie Turkijos komandos vairo ir bandys su ja nuversti kalnus rudenį vyksiančiame Europos krepšinio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.