EUROLYGA 2023

LSKL čempionate namuose žaidusios komandos varžovus triuškino didesniais nei 30 taškų skirtumais

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar trejos rungtynės, kurios išsiskyrė triuškinančiais rezultatais: Vilniaus universitetas (VU), Kauno technologijos universitetas ir LCC tarptautinis universitetas savo aikštėse varžovus įveikė didesniais nei 30 taškų skirtumais.

 LCC universiteto krepšininkai.<br> lskl. nuotr.
 LCC universiteto krepšininkai.<br> lskl. nuotr.
 KTU ir Vilniaus TECH studentų komandų dvikova.<br> lskl. nuotr.
 KTU ir Vilniaus TECH studentų komandų dvikova.<br> lskl. nuotr.
 KTU ir Vilniaus TECH studentų komandų dvikova.<br> lskl. nuotr.
 KTU ir Vilniaus TECH studentų komandų dvikova.<br> lskl. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 12:05 AM

Saldus KTU revanšas už praėjusį sezoną

Praėjusio sezono LSKL bronziniai prizininkai KTU studentai 39 taškų skirtumu 97:58 (30:15, 26:16, 18:14, 23:13) nukovė Vilnius TECH krepšininkus.

KTU jau po dviejų kėlinių pirmavo 25 taškų skirtumu – 56:31 ir antra rungtynių pusė buvo daugiau formalumas.

KTU gretose išsiskyrė 15 taškų surinkęs Žygimantas Kerza, po 12 taškų prie pergalės pridėjo Emilis Bartininkas (10 atk. kam.) ir Mykolas Abrutis, 11 – Justas Gedminas.

Vilnius TECH komandą bandė gelbėti 21 tašką pelnęs Benas Aleliūnas ir 11 taškų pridėjęs Julius Jasiulis.

Įdomu tai, kad Vilnius TECH krepšininkai per rungtynes metė tik 4 baudos metimus, iš kurių pataikė vos kartą. Tuo tarpu KTU iš 16 baudos metimų pataikė 14.

KTU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 42:32 ir rečiau klydo – 11:18.

„Pergalę lėmė žaidėjų nusiteikimas. Praėjusiais metais šiai komandai reguliariajame čempionate kartą buvome pralaimėję ir nusiteikėme labai rimtai kovai. Didelė energija, kova tiek puolime, tiek gynyboje leido mums susikrauti solidų pranašumą“, – po dvikovos sakė KTU treneris Lukas Šimkus, pabrėžęs, kad šiemet jo komandai norėtųsi kautis ne tik finaliniame ketverte, bet ir didžiajame finale.

VU pasimokė iš savo klaidų

Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai ne žodžiais, o veiksmais bando įrodyti, kad šį sezoną nejuokaus nei su viena komanda. Jie savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 90 : 58 (21:8, 21:17, 24:20, 24:13) pamokė Kauno kolegijos (KK) studentus.

Vilniečiai rungtynes pradėjo spurtu 9:0 ir nė akimirkai varžovams neleido pagalvoti, kad šįkart galėtų pasvajoti apie pergalę.

„Labai stengiamės nuo pat sezono pradžios, kad neprisidarytume klaidų, kaip praėjusį sezoną. Nuolat tai šnekame ir kantriai dirbame. Savo susitelkimą pademonstravome ir šįkart. Puikus sezono startas – dvi pergalės iš dviejų, tad svarbu nesustoti ir toliau“, – sakė VU treneris Rimantas Kaminskas.

VU komandą į pergalę vedė 17 taškų pelnęs Dovydas Rimkus. 15 taškų pridėjo Vytautas Saulis, 13 – Kristupas Kenešis. Dvigubu dubliu – 12 taškų ir 18 atkovotų kamuolių – išsiskyrė Matas Mačijauskas. Jis dar atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus.

VU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 66:44.

KK gretose dviženklį taškų skaičių surinko 3 krepšininkai: Arminas Puišys – 18 (15 atk. kam.),

Paulius Bilieka – 12, Mindaugas Košelis – 11 tšk.

LCC apšaudė varžovus tritaškiais

56 procentų taiklumu tritaškius metę LCC tarptautinio universiteto krepšininkai Klaipėdoje svečius iš Mykolo Romerio universiteto (MRU) sutriuškino 38 taškų skirtumu – 101:63 (34:22, 27:14, 24:16, 26:11).

LCC ekipą į pergalę vedė 21 tašką surinkęs Kornelijus Zikas, 14 taškų surinko Nikita Sokolov, 11 – Jan Serafimov.

LCC ekipos treneris Gytis Krugelevičius, pamatęs, kad šįkart varžovus nugalės be didesnio vargo, leido pasižaisti visiems 12 žaidėjų. Visiems laikas aikštėje buvo paskirstytas po 10–20 minučių.

Po kelerių metų pertraukos į LSKL gretas grįžę buvę LSKL čempionai MRU krepšininkai šįkart solidžiau pasipriešinti nepajėgė.

Vienintelis rimčiau MRU komandą bandė tempti 31 tašką pelnęs Lukas Pivoriūnas. De Navas Miguel pridėjo 11 taškų, o kitų žaidėjų indėlis buvo menkas.

Įdomus sutapimas, kad LCC tiek tritaškius (14/25), tiek dvitaškius (23/41) metė vienodu 56 procentų tikslumu. MRU pataikė vos 5 tritaškius iš 24 (5 proc. taiklumas).

LCC laimėjo ir kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 42:30.

„Gerai atstovėjome gynyboje po to mums pavyko lengvai užpulti. Daug taškų pelnėme greitomis atakomis. Nuotaikos smagios – jauna komanda po truputį auga ir tai džiugina. Tikslas – duoti visiems pasižaisti ir su kiekvienomis rungtynėmis tobulėti“, – sakė LCC tarptautinio universiteto treneris Gytis Krugelevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.