EUROLYGA 2023

Gausaus „Žalgirio“ fanų antplūdžio nustebintas I. Brazdeikis: „Norėjosi įtraukti juos dar labiau“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygoje iškovojo šeštąją pergalę. Kauniečiai išvykoje 80:76 palaužė „Valencia“ klubą.

 I. Brazdeikis.<br>Zalgiris.lt nuotr.
 I. Brazdeikis.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 10:28 AM

Didžiąją dalį rungtynių kontroliavo situaciją, o trečiojo kėlinio pradžioje komandas skyrė dviženklis pranašumas (48:37).

Visgi, žalgiriečiai eilinį kartą šį sezone pademonstravo kovotojų charakterį ir sėkmingai sugrįžo į rungtynes. Likus žaisti kiek mažiau nei pusė kėlinio šeimininkai pirmavo 71:67, tačiau Tylerio Cavanaugh 5 taškai ir Keenano Evanso bei Rolando Šmito dvitaškiai „Žalgiriui“ suteikė 5 taškų persvarą.

„Valencia“ keblioje situacijoje nepasimėtė ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimalaus (75:76) ir tuomet prasidėjo pražangų žaidimas.

Per likusį laiką visas keturias kauniečių baudas stojo mesti kapitonas Edgaras Ulanovas ir žalgiriečio rankai nesudrebėjus „Žalgiris“ šventė pergalę.

Svarbų vaidmenį pergalingose rungtynėse turėjo Ignas Brazdeikis. Krepšininkas per 22 minutes surinko 13 taškų (5/8 dvit., 0/3 trit., 3/5 baud.), 3 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 1 klaidą, 1 blokuotą metimą, 4 išprovokuotas pražangas ir 11 naudingumo balų.

„Tai buvo puiki pergalė, vyko atkakli kova nuo pradžios iki pabaigos. Geriausi žodžiai Keenanui (Evansui), Ulėi, Tyleriui Cavanaugh, Rolandui Šmitui. Visa komanda pakėlė savo žaidimo lygį, rungtyniavome gerai ir sugebėjome pasiekti pergalę“, – po rungtynių kalbėjo Iggy.

– Kaip atrodė lemiamos minutės iš šono, kuomet Edgaras Ulanovas metė lemiamus metimus?

– Tai buvo labai svarbu. Mums reikėjo tu baudos metimų. Tiesa pasakius, treniruotėse dirbame daug ties baudos metimais, tad gera matyti, kai tai pasiteisina.

– Varžovai vis pabėgdavo, tačiau juos nuolatos prisivydavote. Kas leido būti kovoje iki galo?

– Tai mūsų komandos bruožas. Kovojame nepaisant to, kokia situacija rungtynėse. Manau mums nepavyko to parodyti paskutinėse rungtynėse. Tačiau šiandien atsitiesėme ir parodėme ką galime nuveikti.

– Pasižymėjai keliais įspūdingais momentais. Kiek norėjai fanams sukurti emociją ir kaip pats jauteisi žaidime?

– Buvo nuostabus fanų palaikymas rungtynėse. Kai kuriais momentais savo sirgalių skanduotes girdėjome garsiau nei namų komandos, tad tikrai norėjosi įtraukti juos dar labiau. Man patinka taip žaisti.

– Kiek fanai užvesdavo jus rungtynėse?

– Tai padeda išties daug. Šis žaidimas yra dėl jų. Jie atvyksta, mus palaiko. Tai tolima kelionė iš Kauno. Turėti tokį palaikymą yra milžiniška pagalba mums.

– Kaip paminėsite šią pergalę?

– Pamatysime, pamatysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.