EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ gynybą peikęs K. Maksvytis įžvelgė pozityvo kitose Eurolygos rungtynėse

Į atkrintamąsias varžybas siekiantis patekti Kauno „Žalgiris“ penktadienį išvykoje 79:87 nusileido Stambulo „Fenerbahce“ ekipai ir apsunkino savo galimybes kovoje dėl aštuoneto.

K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 11:24 PM

Lemiama atkarpa įvyko antrajame kėlinyje. Praėjus 17 minučių po Luko Lekavičiaus tritaškio rezultatas buvo lygus – 35:35.

Tačiau turkai sugebėjo surengti spurtą 11:0 ir susikūrė persvarą, kurią laikė iki pačios rungtynių pabaigos.

Būtent šią atkarpą „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis įvardijo kaip esminę.

„Mintys blogos, nes pralaimėjimas. Kovojome, bet vien to neužteko. Eilinį kartą pritrūkome kokybės savo sprendimuose. Manau nemažai mums kainavo pirmo ir antro kėlinio pabaigos, kur per trumpą laikotarpį varžovai susikrovė 11 taškų persvarą.

Antroje pusėje mūsų puolimas atsigavo, bet tuomet mus pavedė gynyba, leidome mesti snaiperiams, veržikams leidome veržtis. Labai liūdna, kad pralaimėjome tokias svarbias rungtynes“, – teigė K.Maksvytis.

Žalgiriečiai turėdami 15 pergalių ir 15 pralaimėjimų užima 9-ąją vietą. Paskutinėje atkrintamųjų pozicijoje esantis Vitorijos „Baskonia“ klubas turi tas pačias 15 pergalių.

K.Maksvytis sugebėjo pasidžiaugti, jog bent ir konkurentai barsto taškus.

„Dabar tie rezultatai nieko nereiškia kai mes patys pralaimėjome. Vis dar turime šansus, komandos netenka taškų kaip ir mes. Liko 4 rungtynės, iš kurių 3 namuose. Darysime viską, kad už to šanso užsikabinti“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Pirmoje pusėje „Fenerbahce“ stulbinančiai pataikė – 8 tritaškiai iš 12, 10 dvitaškių iš 13. Kas nesisekė labiausiai tuo metu?

– Iš tritaškių turbūt vienintelis Devino Bookerio buvo dėl mūsų gynybos plano. Visus kitus pataikė metikai. Tas pats Tarikas Biberovičius, kuris yra tik metikas, išsimetė du laisvus tritaškius.

Ką Tyleris Dorsey gali daryti po traumos? Mesti tritaškį, pasirinkti lengvesnį kelią. Mes jam tai leidome.

– Antroje pusėje nuolatos vis artėdavote, bet iki galo taip ir nepavyko to padaryti.

– Kelis kartus galėjome geriau apsiginti. Varžovai palyginus atkovojo nedaug kamuolių, bet jie mums kainavo labai skaudžiai. Manau galėjome labiau priartėti geresnės gynybos dėka.

– Kaip vertinate Isaiah Tayloro sugrįžimo rungtynes?

– Kažkiek per daug minučių gavo kaip pirmoms rungtynėms. Bet kurie žaidėjai funkcionavo, su tais ir žaidėme. I.Tayloras pagyvino žaidimą ir tik jam atsisėdus, varžovai susikrovė persvarą.

– Kaip įvertintumėte Achilles Polonaros žaidimą?

– Visada pagiriu ir pakritikuoju. Šiandien pakritikavau Achille dėl pasyvios gynybos ir čia jam reikėtų pasitempti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.