EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: agresyvūs „Žalgirio“ puolėjai, R. Giedraičio tritaškių vakaras ir lemiama M. Grigonio klaida

Priešpaskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidė tritaškiais prapliupęs Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis. Marius Grigonis buvo vienas iš rezultatyviausių Atėnų „Panathinaikos“ žaidėjų, bet jo šiurkšti klaida ginantis labai padėjo varžovams.

Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių pasirodymai 33-ajame Eurolygos ture 
 Lietuvių pasirodymai 33-ajame Eurolygos ture 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 9:34 AM

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmosiomis minutėmis dėjimu pabaigė greitą ataką, pataikė tritaškį, o antrajame ir trečiajame kėliniuose įsikūrė už trijų taškų linijos. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje R.Giedraitis nepelnė nė vieno taško.

Jis žaidė 28,5 min., pelnė 19 taškų (1/1 dvitaškio, 5/8 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. Jo sezono rekordas – 25 taškai, karjeros rekordas – 26 taškai.

Be Tado Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (18–15) namie įtikinamai nugalėjo autsaiderę ASVEL (8–25) ekipą 120:100. Baskai jau pirmajame kėlinyje sukaupė dviženklę persvarą, bet paskui žaidė labai lengvabūdiškai ir labiau galvojo, kaip nudžiuginti sirgalius gražiais veiksmais, bet ne padidinti pranašumą. Nors Vitorijos krepšininkai nesurimtėjo iki rungtynių pabaigos, puolimo fiesta užtikrino pergalę.

„Baskonia“ pasiekė klubo taškų rekordą ir šio Eurolygos sezono taškų rekordą.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmoje komandos atakoje pabandė nustebinti varžovus, bet neįmetė E.Ulanovo stiliumi įsiveržęs į baudos aikštelę. Iki pertraukos A.Butkevičius labai agresyviai žaidė prie varžovų krepšio, bet antrojoje rungtynių pusėje buvo daug ramesnis, išskyrus įspūdingą dėjimą ketvirtojo kėlinio viduryje. Puolėjas nepataikė nė vieno iš šešių tolimų metimų, tačiau dažniausiai iš toli mesdavo prispirtas atakos laiką skaičiuojančio laikrodžio. Paskutinėje rungtynių atakoje jis tiksliai atliko svarbiausią gynybos užduotį ir neleido W.Baldwinui susikurti geros progos atlikti lemiamą metimą.

A.Butkevičius žaidė 32,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/6 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Žalgiris“ (18–15) išlikimo rungtynėse namie nugalėjo „Maccabi“ (19–14) klubą 68:67. Didžiausias skirtumas buvo 7 taškai (antrajame kėlinyje „žali-balti“ atsiliko 22:29, pirmaujanti komanda keitėsi 11 kartų, o kauniečių pergalę nulėmė taiklus I.Tayloro baudos metimas.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. (iki tol jo komanda neatliko nė vieno keitimo), pirmojo kėlinio pabaigoje baudos metimais pelnė pirmuosius taškus, bet vos ne akimirksniu gavo dvi pražangas. Apsipratęs aikštėje M.Grigonis žaidė vis agresyviau, o kartais imituodavo agresyvumą ir versdavo varžovus prasižengti. Jis vien iki pertraukos išprovokavo 7 pražangas ir atliko 10 baudos metimų. Po pertraukos M.Grigonis žaidė ramiau, bet vos tik pasitaikydavo galimybė ką nors sukurti, nedvejodavo nė akimirkos. Tačiau žioploka M.Grigonio pražanga likus 17 sek. iki sirenos leido M.Lo lengvai pelnyti pergalingus taškus (rezultatas tapo 84:86).

M.Grigonis žaidė 26 min., pelnė 15 taškų (2/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 8/10 baudų), išprovokavo 8 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Panathinaikos“ (11–22) autsaiderių rungtynėse namie pralaimėjo ALBA (10–23) komandai 84:88. Labai silpnai startavęs PAO iškart atsiliko 2:12 ir svečius pavijo tik trečiojo kėlinio viduryje. Po to komandos žaidė lygiai, bet pabaigoje ALBA klydo rečiau.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje kamuolį gaudavo dažniausiai ir turėdavo ilgiausiai. Jis nudžiugino sirgalius galingu dėjimu ir iki pirmojo keitimo pelnė pusę komandos taškų (4 iš 8), bet pataikė tik 2 iš 5 metimų. Kitus taškus I.Brazdeikis pelnė tik trečiojo kėlinio viduryje, o ketvirtajame kėlinyje puldamas nuolat lipo varžovams ant galvų. Vis dėlto pasipriešinimas buvo labai didelis, todėl ne visi I.Brazdeikio prasiveržimai baigėsi taip, kaip jis buvo suplanavęs.

I.Brazdeikis žaidė 19 min. ir pelnė 9 taškus (4/8 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 1/2 baudų).

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas jau pirmosiomis sekundėmis prasižengė bandydamas taisyti jo paties klaidą ginantis. Judresni varžovai D.Motiejūnui kėlė daug problemų ir lietuvis pirmojo kėlinio viduryje gavo antrąją pražangą, iki tol spėjęs nedaug nuveikti puldamas. Grįžęs į aikštę D.Motiejūnas blaškėsi aikštėje be vietos, kaip ir visa „Roca Team“, ir antrojo kėlinio pabaigoje puldamas gavo trečiąją pražangą. Po pertraukos vidurio puolėjas buvo daug piktesnis, aršiai grūmėsi abiejose baudos aikštelėse, o po jo tritaškio, likus žaisti tris su puse minutės, „Monaco“ persvėrė rezultatą 76:75.

D.Motiejūnas žaidė 16,5 min., pelnė 10 taškų (3/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/1 baudos), prasižengė 4 kartus ir išprovokavo 3 pražangas.

„Monaco“ (21–12) namie po permainingos kovos pralaimėjo „Partizan“ (19–14) klubui 84:88. Monako komanda pirmosiomis minutėmis pirmavo 12:2, bet antrajame kėlinyje visai sustojo ir atsiliko dviženkliu skirtumu 32:42. Šeimininkai vėl sukruto tik trečiajame kėlinyje, tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo antrojo kėlinio pradžioje. Kelias pirmąsias minutes A.Gudaitis po savo krepšiu pralaimėjo vos ne visas dvikovas varžovų milžinui Ch.Koumadjei, tačiau bent iš dalies atsilygino puldamas. Kai Ch.Koumadje, greitai gavęs dvi pražangas, buvo pakeistas, lietuvis įsitvirtino ir savo baudos aikštelėje. Vis dėlto jam retsykiais trūkdavo atidumo, ir ketvirtojo kėlinio pradžioje A.Gudaitis prasižengė ketvirtąjį kartą.

A.Gudaitis žaidė 14 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 2/3 baudų) ir prasižengė 4 kartus.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje lyderio vaidmens nesiėmė, bet jo ir nesikratė – pasitaikius galimybei nevengė žaisti agresyviau ir pirmajame kėlinyje pelnė 4 taškus. Vis dėlto jis darė nemažai smulkių pozicinių klaidelių ir gindamasis, ir puldamas, antrojo kėlinio pradžioje prasižengė antrąjį kartą. Kitus taškus E.Ulanovas pelnė tik priešpaskutinę rungtynių minutę, kai išlygino rezultatą 67:67.

E.Ulanovas žaidė 24 min., pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių) ir prasižengė 3 kartus.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas I.Taylorą pakeitė 7-ąją min. ir po dviejų dešimčių sekundžių pataikė tritaškį prieš pat atakos laiko sireną. Jis labai aktyviai judėjo antrajame kėlinyje ir kėlė varžovams problemas sukdamas ratus prie baudos aikštelės. Tačiau po pertraukos L.Lekavičius komandos puolimo nepagyvino.

Jis žaidė 14 min. ir pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių).

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo antrojo kėlinio pradžioje, bet nepadėjo išspręsti didžiausios problemos – skylės baudos aikštelėje ginantis, o ir puldamas žaidė netvirtai. Po pertraukos L.Birutis žaidė tvirčiau ir patikimiau, bet ne tiek, kiek reikėjo. Jis vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio pabaigoje, tačiau metimas neturėjo būti įskaitytas, nes aukštaūgis kelis metrus nužingsniavo nesumušdamas kamuolio.

L.Birutis žaidė 10,5 min., pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo paskutinę pirmojo kėlinio minutę. T.Dimša pataikė tritaškį antrojo kėlinio viduryje, bet tai buvo vienintelis jo ryškus veiksmas.

T.Dimša žaidė 8 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo antrojo kėlinio pradžioje. Jis neužmezgė tvirto ryšio su komandos draugais, o bandymai žaisti individualiai baigėsi niekuo, nes R.Jokubaičiui teko mesti iš sunkių padėčių.

R.Jokubaitis žaidė 16,5 min., pelnė 2 taškus (0/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (22–11) išvykoje beviltiškai pralaimėjo Milano „Olimpia“ (15–18) komandai 76:84. Iki antrojo kėlinio vidurio „Barça“ beveik visą laiką pirmavo, bet prieš pertrauką „Olimpia“ persvėrė rezultatą, o nuo trečiojo kėlinio vidurio sąlygas tvirtai diktavo Milano krepšininkai.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ metikas nuo suolo pakilo antrojo kėlinio viduryje. Pakartoti praėjusių rungtynių blyksnio jam nepavyko.

K.Lukošiūnas žaidė 5,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų