EUROLYGA 2023

D. Sabonį koja trypęs NBA čempionas D. Greenas nežada pasikeisti: „Darysiu tai, ką dariau“

Atrodo, kad „Sacramento Kings“ lyderį 26-erių Domantą Sabonį sužalojęs San Fransisko „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas nejaučia jokios sąžinės graužaties ir pasirengęs elgtis taip, kaip tą darė ir anksčiau – nepaisydamas normų. Net ir vienerių rungtynių diskvalifikacija dėl pašokinėjimo ant D.Sabonio krūtinės koja neatgrasė 33-erių veterano nuo noro elgtis pagal savo taisykles. „Sukurta prieš mane „Draymondo taisyklė“ neveikia ir neveiks“, – šeštadienį prieš ketvirtąjį atkrintamųjų mačų serijos dvikovą tarp „Warriors“ ir „Kings“ sakė D.Greenas.

 D.Greenas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
 D.Greenas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
 D.Greenas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Greenas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Sabonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Sabonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 3:14 PM

Savo tinklalaidėje D.Greenas papasakojo, kad trečiosios serijos rungtynės buvo jam svarbios – jis iš šono žiūrėjo „šunų kautynes“ ir džiaugėsi ekipos pergale.

Šeštadienį jis aiškino, kad nesirengia po diskvalifikacijos keistis ir prieš jį nukreiptos baudos neveikia. NBA diskvalifikavo D.Greeną su formuluotę, jog šis jau ne kartą aikštėje yra pasižymėjęs nešvariu žaidimu ir tik todėl jam buvo skirtas vieno mačo suspendavimas.

„Tie žmonės jau anksčiau sukūrė tą taip vadinamą „Draymondo taisyklę“. Bet ji neveikia. Aš vis dar čia ir aš žaisiu, – žiniasklaidai sakė D.Greenas. – Draymondo neįmanoma pajudinti kažkokia nevykusia „Draymondo taisykle“, kuri neva turi tramdymo jo poziciją.

Ir toliau žaisiu taip, kaip žaidžiu, ir toliau darysiu tai, ką dariau ir toliau būsiu toks, koks esu. Nes viską, ką darau, veda į pergales. Vadinasi, darau teisingai – kitu atveju nebūtų tos „Draymondo taisyklės“.

Sakramento „Kings“ ekipa pralaimėjo trečias serijos rungtynes NBA čempionams „Warriors“ krepšininkams, tačiau serijoje vis dar pirmauja 2:1. „Kings“ ir „Warriors“ ketvirtosios serijos rungtynės vyks sekmadienį nuo 22.30 val.

Šeštadienį visą situaciją ir incidentą su D.Saboniu pakomentavo ir pats D.Greenas savo tinklalaidėje.

Tiesa, jis po rungtynių spaudos konferencijoje siekė pasiteisinti ir jam tai sekėsi nekaip. „Jau antrose rungtynėse iš eilės buvau sugriebtas už kojos, o teisėjai tai „pražiūrėjo“.

Kažkur turėjau nuleisti koją, aš juk nesu labai lankstus. Yra kaip yra. Teisėjai pasakė, kad užmyniau per stipriai“, – po rungtynių gynėsi D.Greenas.

Šįkart apie seriją su „Kings“ ir išvarymą dėl konflikto su D.Saboniu „Warriors“ krepšininkas pakomentavo savo tinklalaidėje „The Draymond Green Show“.

Per 25 minutes D.Greenas apžvelgė sensacingą situaciją ir aiškino, kad nelabai tikėjosi diskvalifikacijos bei apsidžiaugė saviškių pergale.

„Žinau, kad visi nori išgirsti mano mintis apie tą suspendavimą. Aš niekada negalvojau, kad įmanoma suspenduoti už tokią pražangą. Bet taip jau buvo įvykę prieš septynerius metus.

Negalvojau, kad įmanoma būti suspenduotam, jei šneki su sirgaliais, kurie rėkia tavo nepagarbiai tavo vardą ir atsiliepia apie tave skanduodami „Draymondas užknisa“.

Bet šis suspendavimas jau tokiame amžiuje ir tokiame karjeros etape negali manęs išmušti iš emocinės pusiausvyros. Jei mane traktuoja kaip kitokį žaidėją, tai aš tai laikau garbe. Man svarbu yra čempionų titulai – su mano pastangomis, gėriu aikštėje visi gauna ir tam tikrą blogio dalelę – niekur nuo to nedingsi.

Man gniuždė tame suspendavime tai, kad nebuvau kartu su savo komandos broliais, kai jie dalyvavo tose šunų kautynėse. Tai mane labai gniuždė, o ne pats suspendavimas.

Jaučiausi lyg būčiau juos palikęs vienus ir pasakęs: „brol, išsispręskite reikalus patys“.

Gerai, kad jie gerai žaidė ir, galima sakyti, kad išgelbėjo sezoną – jei „Kings“ pirmautų 3:0, sėkmės šansai nebūtų mūsų pusėje.

Stephenas Curry trečiose rungtynėse žaidė ramiai, lyg finale ir ta jo kontrolė pasiteisino. Komandos iššūkis išlaikytas. Lieka laimėti vėl ir keltis į Sakramentą. Man velniškai norisi kuo greičiau atgal į sudėtį“, – kalbėjo savo tinklalaidėje D.Greenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business