EUROLYGA 2023

Ar „Kings“ apgins namų tvirtovę lygiame mūšyje su NBA čempionais?

„Sacramento Kings“ komanda, kuriai atstovauja Domantas Sabonis, bandys vėl persverti rezultatą savo naudai NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje su čempionų titulą ginančiais „Golden State Warriors“.

 Ar „Kings“ apgins namų tvirtovę lygiame mūšyje su NBA čempionais?<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Ar „Kings“ apgins namų tvirtovę lygiame mūšyje su NBA čempionais?<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 3:03 PM

Šiuo metu tai atkakliausia akistata atkrintamosiose varžybose. Ekipos pasidalijo po dvi pergales (2:2). Nė vienoje kitoje serijoje lygaus rezultato nėra. „Kings“ ir „Warriors“ mūšyje klubai iškovojo pergales savo arenose. „Kings“ laimėjo pirmąsias dvejas rungtynes, o „Warriors“ – trečiąsias ir ketvirtąsias. Kaunamasi iki keturių pergalių.

D.Sabonis atkrintamosiose varžybose įmeta 16,3 taško, atkovoja po 12 kamuolių, atlieka 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

Įdomus faktas, kad abiejų komandų puolimo lyderiai De‘Aaronas Foxas iš „Kings“ ir „Warriors“ snaiperis lygos superžvaigždė Stephenas Curry ketvirtfinalyje vidutiniškai pelno po vienodą taškų skaičių – 31,5. Pastarasis gynėjas pataiko 40 proc. tritaškių.

Dauguma abiejų ekipų komandiniai statistikos rodikliai panašūs. Smarkiai skiriasi tik rezultatyvių perdavimų skaičiai. „Kings“ žaidėjai atlieka 21,5 „asisto“, o „Warriors“ – net 27,8.

Vakaruose „Denver Nuggets“ su Nikola Jokičiumi priešakyje 3:1 pirmauja prieš „Minnesota Timberwolves“ krepšininkus. Ir vėl MVP ritmu lošiantis serbas ketvirtfinalyje renka 25,8 taško, sugriebia 11,3 kamuolio, padalina 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Nors „Los Angeles Lakers“ klubas reguliariajame sezone Vakarų konferencijoje buvo tik septintas, o „Memphis Grizzlies“ ekipa antra, bet atkrintamosiose varžybose 2:1 pirmauja Los Andželo krepšininkai. 38 metų „Lakers“ asas LeBronas Jamesas yra rezultatyviausias „Lakers“ žaidėjas. Jis pelno 24,7 taško, be to, atkovoja 10,7 kamuolio.

Vakaruose „Phoenix Suns“ klubas, kurio garbę gina Kevinas Durantas, Devinas Bookeris, Chrisas Paulas, 3:1 pranoksta „Los Angeles Clippers“.

Rytuose „Philadelphia 76ers“ jau pateko į konferencijos pusfinalį – 4:0 sudorojo „Brooklyn Nets“ krepšininkus. „Boston Celtics“ 3:1 priekyje akistatoje su „Atlanta Hawks“. Tokiu pačiu santykiu „New York Knicks“ pirmauja prieš „Cleveland Cavaliers“.

Reguliarųjį sezoną Rytuose laimėjusi „Milwaukee Bucks“ ekipa 1:2 atsilieka nuo „Miami Heat“. Viena to priežasčių – „Bucks“ lyderio Giannio Antetokounmpo trauma, kurią jis patyrė pirmajame serijos mače. Dar neaišku, ar graikas rungtyniaus ketvirtojoje dvikovoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.