EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės namais tapo svarbiausia pasaulio čempionato arena „Mall of Asia“: sirgaliams nereiks niekur keliauti

Ištraukus 2023 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato burtus šeštadienį paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinė pateko į D grupę, kuri rungtyniaus Manilos metropolijos priemiestyje Pasajuje esančioje „Mall of Asia“ arenoje.

Lietuvos rinktinė rungtyniaus Manilos metropolijos priemiestyje Pasajuje esančioje „Mall of Asia“ arenoje.<br> Vikipedijos nuotr.
Lietuvos rinktinė rungtyniaus Manilos metropolijos priemiestyje Pasajuje esančioje „Mall of Asia“ arenoje.<br> Vikipedijos nuotr.
Lietuvos rinktinė rungtyniaus Manilos metropolijos priemiestyje Pasajuje esančioje „Mall of Asia“ arenoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė rungtyniaus Manilos metropolijos priemiestyje Pasajuje esančioje „Mall of Asia“ arenoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2023, 4:49 PM, atnaujinta Apr 29, 2023, 4:54 PM

Tai bus pagrindinė čempionato arena, kurioje vyks ir atkrintamosios varžybos, tad Lietuvos rinktinei ir sirgaliams nereiks niekur keliauti.

D grupėje rungtyniaus Lietuva, Juodkalnija, Meksika ir Egiptas.

Antrajame etape D grupės ekipos kovos su C grupės ekipomis – JAV, Graikija, Jordanija, Naują Zelandija.

Užėmus 1–2 vietas grupėje lauks kovos dėl 1–16 vietų ir patekimo į ketvirtfinalį.

Užėmus 3–4 vietas tektų kovoti tik dėl 17–32 vietų.

Tačiau abiem atvejais rungtynės vyks toje pačioje arenoje.

„Mall of Asia“ Arena“ yra uždara arena Manilos metropolio Pasajaus mieste.

Arenoje yra 15 000 sėdimų vietų sporto renginiuose, o iš viso telpa iki 20 000 žmonių.

Arena oficialiai atidaryta 2012 m. gegužės 21 d. Jame yra ištraukiamos sėdynės ir 2000 vietų automobilių stovėjimo aikštelės pastatas.

„Mall of Asia“ arena pradėta statyti 2010 metais ir kainavo apie 3,6 mlrd. Filipinų pesų (58 mln. eurų dabartiniu kursu).

Pirmasis viešas renginys, surengtas uždaroje arenoje, buvo dviejų naktų Lady Gagos koncertas „Born This Way Ball“, prasidėjęs 2012 m. gegužės 21 d.

„Mall of Asia“ arena buvo suprojektuota architektūros firmos „Arquitectonica“. Objektas pirmiausia buvo skirtas koncertų ir krepšinio rungtynėms, tačiau gali būti pertvarkytas, kad būtų galima priimti ir kitus sporto bei pramoginius renginius.

Dėl aukšto vandens lygio buvo apribota rūsio automobilių stovėjimo aikštelės statyba ir reikėjo pastatyti atskirą aštuonių aukštų parkavimo pastatą „Mall of Asia Arena Annex“ (MAAX).

Pastato fasadas dengtas mažai izoliuotais stiklo paketais. Renginių erdvės pastatas buvo suprojektuotas akies pavidalu, paremtas pasvirusiu cokoliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.