EUROLYGA 2023

Jonavos „CBet“ treneris V. Šeškus po pralaimėjimo nepanikavo, tačiau dabar norėtų surasti pinigų žaidėjams

Jonavos „CBet“ komanda praėjusį penktadienį išleido pergalę iš rankų antrajame mažojo finalo serijos mače, bet ši nesėkmė Virginijaus Šeškaus kariaunos nepalaužė. Jonavos ekipa pirmadienį svečiuose 82:63 (24:24, 19:13, 16:8, 23:18) nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir kovoje dėl bronzos medalių pirmauja 2:1. Serija vyksta iki trijų laimėjimų.

Jonavos „CBet“ treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos „CBet“ treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 10:32 PM

Ketvirtasis ir galimai lemiamas serijos mačas vyks birželio 7 dieną Jonavoje. Šioje dvikovoje visi klausimai išspręsti buvo trečiame kėlinyje, kai jonaviečiai susikrovė 20 taškų persvarą. Be to, Panevėžys sugebėjo padaryti net 29 klaidas.

„Laimėti prieš „Lietkabelį“ šitoje salėje yra sunku. Ir dar tokiu skirtumu... Reikės istorijoje pažiūrėti, ar tokiu skirtumu jie kažkam pralaimėjo praėjusiais ar šiais metais. Nemanau, kad jie kam taip pralaimėjo. Jau sakiau, kad mes tikėjome, kad galime žaisti. Svarbiausia, kad treneriai ir žaidėjai tikėjo.

Girdėjau, kaip žaidėjai kalbėjo – mes vieni kitus labai palaikėme. Jei atvirai, šitoje serijoje mūsų stiprybė yra vienas kito palaikymas. Labai gerai palaikė – taip ir kuriamos sensacijos. Meistriškumas yra meistriškumu, bet krepšinyje daug lemia ir kiti dalykai“, – kalbėjo patenkintas savo komandos pasirodymu „CBet“ treneris Virginijus Šeškus.

– Varžovai padarė 29 klaidas, o jūs perėmėte 21 kamuolį. Tai didžiausia varžovų bėda ir jūsų komandos nuopelnas?

– Nepasakyčiau, kad tai mūsų nuopelnas šimtu procentų, bet yra dalis tos tiesos. Jie klydo tokiose vietose, kur neturėtų. Tokio lygio komanda negali daryti 29 klaidų. Perėmėme 21 kamuolį – įsivaizduokite...

– Praėjusiame mače atidavėte pergalę varžovams. Su kokia nuotaika atėjote šiandien į kovą?

– Tai aš ir sakau, kad mes pergyvenome tą vakarą, kad taip „durnai“ pralaimėjome. Ir dar su kitų pagalba. Iš dešimt tokių rungtynių, manau, kad šimtu procentų aštuonias laimėtume.

Nebuvo tos panikos, kada pralaimėjome. Nuo to laiko, kai pradėjome žaisti su „Vilkais“ mes nepanikavome. Mes šį sezoną jau padarėme gerą darbą. Jau buvome antri Karaliaus Mindaugo taurėje, o jeigu dar ketvertukas – iš viso fantastika.

Su „Rytu“ buvo sunku žaisti, nes prastai pataikėme. Tai buvo ir Vilniaus nuopelnas. Iš vieno „Žalgirio“ sirgaliaus žinutę gavau, kad ačiū Dievui, jog ne su Jonava pusfinalyje žaidėme.

Man labai faina už komandą, nes pernai ketvirtfinalyje to neturėjome su „Šiauliais“. Neturėjome tokios chemijos tarp užsieniečių ir lietuvių. Patikėkite, jeigu dabar turėčiau pinigų – aš juos visus išlaikyčiau ir su visais jais žaisčiau kitais metais.

– Būtent legionieriai griežia pirmaisiais smuikais, nors jau birželis ir daugelis kitur jau nori atostogų?

– Taip. Mes susirinkome ir pakalbėjome – jeigu iškentėjome tiek, tai pakentėkime ir dar tą savaitę. Superiniai vyrai... Visi geri žmonės. Ir žaidėjai.

– Ar J.Garrettas yra tas žmogus, kuris duoda daugiausiai komandai? Geriausias legionierius?

– Nenoriu išskirti. Visi mums yra labai vertingi. Matėte, kai pirmame pusfinalio mače žaidėme su „Rytu“ – buvo kažkokia trintis. Kai blogai žaidi, atsiranda trintis: ir su treneriu. Po to mačo kitą dieną atėjau, sustačiau visus, pasikalbėjome, išsiaiškinome ir neturėjome jokių piktumų tarpusavyje.

– D.Bičkauskis panašu, kad atsigavo po pusfinalio? Kiek svarbu jį turėti tokį?

– Mums daug lengviau žaisti. Vien kiek kamuolių jis perėmė. Su „Rytu“ mes jo neturėjome. Buvo ir piktumų, visko buvo. Po „Ryto“ gerai, kad turėjome dvi dienas laisvas.

Taip „Lietkabelis“ mums davė tas dienas. Tai daviau Doviui laisvas dienas, tai jis, sakė, išvyko į kaimą, išsivalė galvą ir pasakė „pirmyn“.

– Prieš sezoną būtumėte tikėjęs tokia sėkme, jei kas pasakytų?

– Ne. Tikrai ne. Aš prieš sezoną pasakiau, kad jeigu kuri komanda iš ne tų lyderių pateks į ketvertą, tai jau bus sensaciją. Labai sunku įveikti tas keturias didžiausias komandas. Aš sezono metu sakiau, kad tų ne pagrindinių komandų tikslas įgelti. Kol kas sekasi.

– Kas dabar svarbiausia Jonavai prie dar vieną mačą namie?

– Dabar reikia neperdegti. Jonavoje prie savųjų žiūrovų reikia neperdegti. Šiandien esu labai dėkingas teisėjams už darbą. Tai buvo aukščiausio lygio darbas. Gal buvo kelios klaidos. Bet visi klausimai buvo išspręsti.

– Spėjote, kad „Žalgiriui“ bus sunku Vilniuje. Bet greičiausiai nesitikėjote, kad bus taip sunku?

– Tikrai tiek nesitikėjau. Tai Eurolygos komanda, kuri mačiusi yra visko. Nustebinti juos kažkuo yra labai sudėtinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.