EUROLYGA 2023

Kaip pasipriešinti plintančiai bėgimo epidemijai?

Gatvėse ir sporto klubuose, miškuose ir parkuose vis sunkiau pasislėpti nuo monotoniško šlepsėjimo, sintetikos šiurenimo ir endorfinus spinduliuojančių šypsenų, tad multisporto klubas “Runglorious Bastards” nieko nelaukdamas parengė patarimų, padėsiančių kovoti su šia mūsų šalį užvaldančia neganda:

Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Patarimai bėgikams<br>Iš komandos asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-04-28 22:16

1. Piktinkitės visais viešais sporto renginiais, kurie šiek tiek trukdo išvairuoti džipą iš Senamiesčio į “Akropolį” ar Kauną.
2. Komentuodami kitų žmonių bėgimo pomėgį visada pabrėžkite, kad jie susigadins širdį, sąnarius ar kitą naudingą organą.
3. Prabėgantį bėgiką parke ar ant šaligatvio visada nužvelkite tiriamuoju vertinamuoju žvilgsniu, nieku gyvu nesišypsokite!
4. Jei vaikštote su vaikų vežimėliais ar didesne kompanija - išsirikiuokite ir eikite greta per visą takelį, nieku gyvu nesitraukite - suteikite galimybę bėgikams patyrinėti pievutes, krūmus, griovius jus lenkiant.
5. Visuomet sakykite, kad bėgimas yra tik noras pasirodyti prieš kitus. Normalūs žmonės sportuoja sau vieni miškuose ir neturi jokio poreikio viešintis bei trukdyti žmonėms.
6. Jeigu mieste vis dėlto vyksta bėgimo varžybos, būtinai stabtelėkite prie trasos, prisidekite cigaretę ir ironiškai žvelgdami į bėgančius  pūskite dūmus į aplinką.
7. Jei dar nepradėjote bėgioti, visuomet pabrėžkite, kaip idiotiškai atrodo įvairiaspalviai bėgimo batai ir rūbai.
8. Nieku gyvu nepraleiskite bėgančių perėjose ar sankryžose, juk vairuotojas yra kelio valdovas.
9. Interneto portalų komentaruose gėdinkite  Lietuvos profesionalius bėgikus, kurie nesugeba net aukso medalio iš  olimpiados parvežti; prieš tai atsikimškite jau trečią alaus – remkite krepšinį!
10. Visus bėgimus vadinkite MARATONAIS, ypač 5-10 km bėgimus.


Jeigu nepavyko atsilaikyti ir ši epidemija paglemžė ir jus, tikimės, kad bent šie patarimai padės perspektyviems pradedantiesiems:

1. Pradėję bėgioti, visada pirkite tik brangiausius (t.y. geriausius) sportbačius, laikrodžius, bėgimo rūbus; nevenkite kuo ryškesnių spalvų ir aptemptų siluetų, ypač jei jums daugiau kaip 40 metų.
2. Per varžybas visada užimkite vietą kuo arčiau starto linijos ir parodykite, ką sugebate per pirmąjį kilometrą; kantriai, iš paskutiniųjų atkentėkite likusius 9 ar 20.
3. Pradėję bėgioti pamėginkite kaip nors įveikti 10 km. Tai padarę, užtikrintai praneškite aplinkiniams, kad laisvai galėtumėte nubėgti maratoną, jei tik panorėtumėte.
4. Per “Danske Bank Vilniaus maratoną”, rinkitės tik 21 km arba 42 km distancijas, nepriklausomai nuo to, kiek treniravotės – būkite tikri herojai, įveikite, iškentėkite distanciją, kad ir su greitosios pagalbos automobiliu.
5. Per bėgimo renginius nevenkite dėvėti aptemptų triatlono ar dviračių aprangos - juk vistiek panašus sportas.
6. Bėgimo varžybose dalyvaukite tik tada, jei gaunate marškinėlius ir, pageidautina, už kuo mažesnį starto mokestį (geriausiai nemokamai). Po renginio būtinai piktinkitės, kad marškinėliai per dideli, negražūs ar nepatogūs.
7. Jeigu planuojate startuoti pusmaratonio/maratono distancijoje - būtinai įsigykite pačius trumpiausius šortus! Tai ne ekshibicionizmas, tai tik sportas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.