EUROLYGA 2023

R. Meilutytė prieš kitą startą Londone: “Apie medalius niekada nekalbėjau ir dabar nekalbėsiu”

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

R. Meilutytė trečiadienį pradės 100 m laisvuoju stiliumi atranką, o penktadienį taip pat laisvuoju stiliumi bandys jėgas 50 m nuotolyje.<br>"Reuters"
R. Meilutytė trečiadienį pradės 100 m laisvuoju stiliumi atranką, o penktadienį taip pat laisvuoju stiliumi bandys jėgas 50 m nuotolyje.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 1, 2012, 12:32 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:49 PM

Kai prieš porą dienų Rūta Meilutytė įžengė į olimpinį baseiną, ji buvo mažai kam girdėta plaukikė. Triumfas 100 m plaukiant krūtine viską pakeitė. Pasauline žvaigžde staiga tapusi 15-metė lietuvė šiandien visą dieną praleido dalydama interviu, tarp jų – ir didiesiems britų bei amerikiečių televizijos kanalams.

Rytoj į ją vėl žiūrės visi – R. Meilutytė pradės 100 m laisvuoju stiliumi atranką, o penktadienį taip pat laisvuoju stiliumi bandys jėgas 50 m nuotolyje.

“Visos mintys buvo skirtos tik 100 m krūtine rungčiai. 50 ir 100 m laisvuoju stiliumi bus tik kaip papildomos rungtys. Mes joms specialiai nesiruošėme. Žinoma, smagu būtų pagerinti savo asmeninį rezultatą. Tikslas vienas – žinoti, kad šiemet plaukiu geriau nei pernai. Man daugiau nieko nereikia”, - sakė R. Meilutytė.

Ar Lietuvai iš plaukikės nelaukti daugiau medalių šioje olimpiadoje?

“Niekada nekalbėjau apie medalius, ir dabar nekalbėsiu”, - nukirto olimpinė čempionė.

Į 100 m krūtine dėjusi daug lūkesčių, ji išties buvo tarsi užsisiuvusi burną.

“Tiesiog nenorėjau neperšokusi griovio sakyti op. Geriau šnekėti po to, kai būsiu ką nors pasiekusi”, - sakė R. Meilutytė.

Bet, kaip ir visi sportininkai, apie garbės pakylą ji pasvajodavo. Tik patylomis, ir ne apie Londono žaidynių, o vyksiančių po ketverių metų: “Pagalvodavau, kad Rio de Žaneiro olimpiadoje kokį nors medalį tikrai pasieksiu. Dabar nieko negalvoju, bet manau, Rio de Žaneire darysiu tą patį”.

Į britų žiniasklaidoje pasigirdusius apgailestavimus, kad Plimute besimokanti ir besitreniruojanti R. Meilutytė nėra Didžiosios Britanijos pilietė, lietuvė atsakė:

“Jie apgailestauja, aš – ne. Nebūsiu britė. Tai, kad čia gyvenu, dar nieko nereiškia. Visą laiką būsiu lietuvė, niekada nekeisiu pilietybės. Šiandien jau ne kartą manęs to klausė. Durnas klausimas”.

Už pergalę Londone sportininkė gaus 400 tūkst. litų premiją.

“Mano šeima turtais nesišvaisto. Tų pinigų labai reikėjo”, - sakė R. Meilutytė.

Ji prisipažino, kad prieš olimpiadą apie kokias nors premijas išvis nebuvo girdėjusi: “Po finišo finale man pasakė, kad gausiu premiją”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.