EUROLYGA 2023

Lietuvius pribloškęs T. Parkeris: „Norėjome įrodyti, kad mūsų pergalės - neatsitiktinės“ (K. Kemzūros ir D. Songailos komentarai)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

T.Parkeris pataikė beveik viską, ką metė (R.Dačkus/fotodiena.lt)
T.Parkeris pataikė beveik viską, ką metė (R.Dačkus/fotodiena.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 2, 2012, 3:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:42 PM

Tony Parkeris atvedė savo ekipą į dar vieną pergalę prieš lietuvius. Europos čempionate mūsų šalies rinktinę nuskriaudę prancūzai, tą patį pakartojo ir Londono olimpinėse žaidynėse. Pergalė 82:74 labai sustiprino jų pozicijas kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Tuo tarpu Lietuvos rinktinės turnyrinė situacija komplikavosi. T.Parkeris prie to prisidėjo tiesiogiai – su 27 taškais jis tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju.

“Po didžiosios pertraukos gynėmės nuostabiai. Pradėjome dar geriau pataikyti. Nors buvo labai sunku žaisti ryte, bet mes rungtyniaujame vis geriau. Pergalė prieš Argentinos ekipa mums buvo itin svarbi, o šiandien norėjome įrodyti, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Mačas su lietuviais buvo labai sudėtingas, bet baigėsi taip, kaip norėjome. Mes trokštame eiti kuo toliau“, - po rungtynių sakė T.Parkeris.

Pagyrų T. Parkeriui negailėjo Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra ir puolėjas Darius Songaila.

„Žinoma, T. Parkerio mums nesisekė sustabdyti, - pripažino K.Kemzūra. - Šiaip sužaidėme neblogai, bet ne 40 min. Su tokia komanda reikia kovoti visas 40 min. Prasčiausias – 3 kėlinukas. Prancūzai tapo agresyvesni, o mūsų sprendimai sulėtėjo. Leidome kartoti kamuolius. „1 ir 3 kėlinį pradėjome labai silpnai. Po to reikėjo vytis. Tas skubėjimas lėmė, kad daugiau broko puolime buvo. Todėl tai ir mūsų taiklumui atsiliepė. Nesusitvarkėme su jų lyderiais, kurie dviese mums primetė 50 taškų“, - sakė D. Songaila. „2-oje mačo pusėje prancūzai ėmė žaisti agresyviau. Sudaužė mus ir po krepšiais, ir kamuolių daugiau nusiėmė“, - kalbėjo lietuvių ekipos gynėjas Martynas Pocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.