EUROLYGA 2023

E. Valavičius savo jėgą pademonstruos mišriųjų kovos menų turnyre Čikagoje

Šeštadienį Čikagos į MMA („Mišriųjų kovos menų“) turnyro ringą žengs ir stipriausias Lietuvos kovotojas Egidijus Valavičius. Šis 33 metų 185 cm ūgio sportininkas MMA ringe susirems su amerikiečiu Willu Dicke.

Savo karjeroje E. Valavičius per 32 dvikovas yra iškovojęs 23 pergales ir patyręs 9 pralaimėjimus.<br>T. Bauras.
Savo karjeroje E. Valavičius per 32 dvikovas yra iškovojęs 23 pergales ir patyręs 9 pralaimėjimus.<br>T. Bauras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2012, 12:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:08 PM

Pirmajame „Flawless Fighting Championship“ organizacijos renginyje susitiks 22 kovotojai, o lietuvio E. Valavičiaus ir amerikiečio W. Dicke dvikova bus pagrindinė vakaro kova.

Savo karjeroje E. Valavičius per 32 dvikovas yra iškovojęs 23 pergales ir patyręs 9 pralaimėjimus, o jo būsimasis varžovas – W. Dicke per 17 savo karjeros dvikovų iškovojo 12 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus. Abu šie sportininkai prieš atsakingą tarpusavio dvikovą paskutiniuose penkiuose susirėmimuose su varžovais iškovojo pergales.

Grūmėsi ir su Rusijos legendiniu sportininku

93 kg sunkaus svorio kovotojas E. Valavičius per savo karjerą yra iškovojęs Pasaulio bušido FC čempiono titulą, dukart laimėjo „Grand Prix“ varžybų „King of King“ kovotojų turnyrus.

Marijampolietis yra daugkartinis Lietuvos Ju-Jitsu ir kovinės savigynos čempionas, tarptautinių „Rings“ turnyrų Tuloje, Japonijoje ir Vilniuje nugalėtojas. Lietuvos kovotojas yra patekęs į Japonijos žvaigždžių elitą.

Prie įsimintiniausių E. Valavičiaus dvikovų galima priskirti karjeros pradžioje – 2003 metais vykusią kovą su legendiniu Rusijos sportininku Fiodoru Emelianenko. Tąkart Lietuvoje vykusiose varžybose Egidijus turėjo pripažinti rusų kovų įžymybės pranašumą.

E. Valavičius kovėsi daugelyje pasaulio šalių – Lietuvoje, Japonijoje, Rusijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Suomijoje, bet dar niekada neatstovavo savo šaliai JAV. Pirmąkart viešėdamas čia E. Valavičius „The Beginning“ tarptautiniame turnyre Lietuvos vardą gins kartu su kovotojais iš Amerikos, Anglijos, Makedonijos, Kanados, Brazilijos, Serbijos.

Pasiūlymas kovoti JAV ringe – labai svarbus

Šių metų vasario mėnesį E. Valavičius kartu su savo tautiečiais Petru Markevičiumi ir Mariumi Žaromskiu turėjo varžytis tarptautiniame vieno milijono dolerių vertės prizinio fondo turnyre Las Vegase, tačiau nesusitarus su organizatoriais šios lauktos dvikovos neįvyko.

„Amerikoje gerų kovotojų be galo daug. Manau, ten galima žengti dar vieną tikrai didelį žingsnį į priekį. Pasiūlymas rungtyniauti Amerikoje mano karjeroje yra nepaprastai svarbus. Aš labai tikiuosi, kad didžiausios pergalės dar laukia“, – prieš išvyką į JAV sakė E. Valavičius.

Lietuvos sportininkas bei „Flawless Fighting Championship“ turnyro organizatoriai yra be galo dėkingi LR konsulatui Čikagoje, LR ambasadai Vašingtone bei Lietuvos užsienio reikalų ministerijai, padėjusiems išspręsti sportinės vizos gavimo ir išvykos į JAV klausimus.

„Co-Main Event“ bus amerikiečio Adamo Wardo dvikova prieš Makedonijos pasididžiavimą – Oliverį Petrovskį. Vietiniai makedoniečiai ruošiasi labai aktyviai palaikyti Oliverį – jo kovą ketina stebėti visa armija šio sportininko gerbėjų. Norėtųsi, kad ir lietuviai gausiai susirinktų palaikyti savo tautiečio, juk Čikagoje dar neturėjome tokios garsios MMA žvaigždės iš Lietuvos! – teigė „Flawless Fighting Championship“ prezidentas Deividas Markevičius. Jis pabrėžė, kad pirmąkart jo vadovaujamos organizacijos renginyje, be jau minėtų kovotojų, taip pat susitiks buvę UFC kovotojai – Jake O'Brien ir Shamar Bailey, Čikagos geriausi kovotojai – Jay Buck, Chase Beebe, Moljo Giovanni, Maurice Greene, Ed Carpenter, Jason Graves, Will Brooks, Larry Digiullio, kanadietis, kylanti žvaigždė – Ryan Dickson, serbas – Miodrag Petkovič.

Susirungs ir moterys

Nors MMA sportas yra grynai vyriška sporto šaka, tačiau vis labiau ji skverbiasi ir į dailiosios lyties sritį. Tad nenuostabu, kad „The Beginning“ turnyre, be vyrų kovų, ringe išvysime ir moteris: vienintelėje moterų dvikovoje britė Lisa McCallam susirems su brazile Maria Messer.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją