EUROLYGA 2023

Bronzos medalį iškovojęs imtynininkas A. Kazakevičius išvengė akies operacijos

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

„Nenorėjome iškart imtis chirurgijos ir pjauti, nes būtų lašėjęs kraujas. Pats pasakiau, kad taip paliktume ir spręstume po varžybų“, - lrytas.lt sakė A. Kazakevičius.<br>R. Dačkus (Fotodiena)
„Nenorėjome iškart imtis chirurgijos ir pjauti, nes būtų lašėjęs kraujas. Pats pasakiau, kad taip paliktume ir spręstume po varžybų“, - lrytas.lt sakė A. Kazakevičius.<br>R. Dačkus (Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 7, 2012, 12:46 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:19 PM

Aleksandras Kazakevičius gali atsikvėpti – jam nereikės turėti reikalų su chirurgais. Lydimas Lietuvos olimpinės misijos gydytojų sportininkas šiandien apsilankė olimpinio kaimelio poliklinikoje, kur profesionalus akių gydytojas patikino – vakar per varžybas gauta trauma grėsmės regėjimui nesukels.

Londono žaidynėse imtynininkas bronzą pasiekė, kaip pats sakė, „viena akimi“ – kita buvo žiauriai užtinusi po susidūrimo pirmoje kovoje su priešininku iš Vengrijos.

Varžybų įkarštyje buvo nuspręsta kraujosruvos nekliudyti.

„Nenorėjome iškart imtis chirurgijos ir pjauti, nes būtų lašėjęs kraujas. Pats pasakiau, kad taip paliktume ir spręstume po varžybų“, - lrytas.lt sakė A. Kazakevičius.

Kai sportininkas pelnė apdovanojimą, procedūras ir vėl teko nukelti: laukė apdovanojimai, prizininkų spaudos konferencija. Per tą laiką sumuštoje vietoje kraujas sukrešėjo ir olimpiečių medikai negalėjo su paprasta adata jo išsiurbti.

„Šiandien oftalmologas viską patikrino: akispūdį, akies obuolį, kraujagysles. Akis jau truputį atsivėrė, kraujosruva mažėja, todėl operacijos nereikės“, - kalbėjo Lietuvos olimpinės misijos vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas.

Tiesa, turės praeiti laiko, kol didžiulė mėlynė aplink dešinę A. Kazakevičiaus akį visiškai išnyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.