EUROLYGA 2023

Irano sportininkas nepaspaudė rankos Kembridžo kunigaikštienei

Londono parolimpinių žaidynių disko metimo rungties laimėtoją britą Aledą Daviesą apdovanojusi Kembridžo kunigaikštienė Catherine jau tiesė ranką sidabro medalio laimėtojui – Mehrdadui Karamui Zadeh iš Irano. Tačiau šis sportininkas atsisakė paspausti ranką kunigaikštienei, skelbia britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine Londono parolimpines žaidynes stebi nuo pat jų atidarymo.<br>AP
Kembridžo kunigaikštienė Catherine Londono parolimpines žaidynes stebi nuo pat jų atidarymo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2012, 4:20 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:54 PM

Kai stadiono garsiakalbiai pranešė, kad medalius disko metimo rungties prizininkams, žiūrovai ją pasveikino audringais plojimais. Tačiau M. K. Zadeh Catherine, regis, didelio įspūdžio nepadarė.

Paėmęs iš jos sidabro medalį, iranietis demonstratyviai pradėjo ploti ir taip išvengė draugiško rankos paspaudimo. Savo ruožtu auksą laimėjęs A. Daviesas su kunigaikštiene, nuolat stebinčia parolimpines žaidynes, netgi guviai pasišnekučiavo.

Kodėl M. K. Zadeh taip nusisuko nuo princo Williamo žmonos? Bent jau Irano delegacijos vadovai tikina, kad sportininko veiksmai neturi politinės potekstės.

Esą iranietis rankos Catherine nepaspaudė todėl, kad konservatyviajame, ajatolių valdomame Irane vyras negali liesti moters, kuri nėra jo žmona.

Irano delegacijos vadovų teigimu, jei medalį M. K. Zadeh būtų įteikęs vyras, sportininkas neabejotinai būtų paspaudęs jam ranką. Kembridžo kunigaikštienei Catherine ranką paspausti galėjo tik Irano sportininkė.

Vis dėlto skelbiama, kad Catherine dėl tokio akibrokšto pernelyg nesikrimto. Kunigaikštienės atstovas tvirtino: „Catherine buvo informuota, kad sportininkas iš Irano jai nepaspaus rankos, ir mielai pagerbė tokį jo norą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.