EUROLYGA 2023

NHL sukaustė miegas – paskelbtas lokautas

Pajėgiausią ledo ritulio lygą NHL jau trečią kartą per 18 metų sukaustė gilus miegas. Žaidėjams ir klubų savininkams nesugebėjus rasti tinkamo sprendimo dėl naujos kolektyvinės sutarties, NHL teko paskelbti lokautą.

NHL komandų rūbinės tuštėja - dėl paskelbto lokauto išsivaikšto žaidėjai.<br>AP
NHL komandų rūbinės tuštėja - dėl paskelbto lokauto išsivaikšto žaidėjai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2012, 6:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:07 PM

JAV ir Kanados žiniasklaidoje apie lokauto pavojų buvo rašoma ilgą laiką. NHL komisaras Gary Bettmanas jau anksčiau buvo įspėjęs ledo ritulininkus, kad jeigu jiems nepavyks pasirašyti naujos sutarties, pasibaigus senajai, rungtynės nevyks. Nepaisant įspėjimų, sirgalių raginimų ir didžiulio žiniasklaidos dėmesio, savininkai ir žaidėjai sugebėjo rimtai derėtis tik šį savaitgalį, tačiau derybos iširo – nė viena pusė nenorėjo nusileisti.

„Šiandieną pasikalbėjome ir supratome, kad nėra reikalo pradėti formalių derybų, nes nė viena pusė neketina nusileisti ir laikosi įsikibusi savo sąlygų. - oficialiame pareiškime cituojamas NHL komisaro pavaduotojas Billas Daly.- „Esu įsitikinęs, jog ir toliau kalbėsime, rengsime susitikimus. Labai gaila, kad patekome į tokią situaciją. Tikėjomės ir vylėmės, jog taip nenutiks“.

NHL gerbėjai baiminasi, jog lokautas nusineš visą sezoną. Jų atmintyje – 2005-2005 metų sezonas, kurio taip ir neteko išvysti dėl to, jog žaidėjai ir savininkai nerado bendro sutarimo.

Ledo ritulininkai rugsėjo 21 dieną turėjo rinktis į treniruočių stovyklas, tačiau dabar tikimasi, jog G. Bettmanas pradės pranešinėti, apie atšauktas prieš sezonines rungtynes.

Nujausdami NHL lokautą jau anksčiau ledo ritulininkai pradėjo ieškoti vietos „pražiemoti“. Geriausias praėjusio sezono NHL žaidėjas Jevgenijus Malkinas, atstovaujantis „Pittsburgh Penguins“ ir „Ottawa Senators“ gynėjas Sergejus Gončaras jau treniruojasi Rusijoje. Šie žaidėjai žais KHL lygoje.

Rusijos lyga, siūlanti patrauklų uždarbį, laukia žaidėjų, kurie ieško darbo, tačiau KHL duris atverti ketina tik geriausiems NHL žaidėjams. Populiariausias NHL žaidėjas Sidney Crosby taip pat yra pareiškęs, kad lokauto atveju ieškotų darbo Europoje.

„Pasiūlymai labai skiriasi nuo NHL, tačiau jeigu neturi daug pasirinkimų, renkiesi tą atvejį. Manau, kad lokauto metu išvykti į kitą šalį yra sveikintinas sprendimas, nes tai naudinga ir žaidėjui, ir NHL klubui. Esu ledo ritulininkas ir noriu žaisti“, - teigė S. Crosby.

Jeigu derybos tęsis taip, kaip anksčiau, žaidėjų ir sirgalių laukia ilga žiema. G. Bettmanui 2004 metais paskelbus, jog NHL skelbia lokautą, prireikė trijų mėnesių, jog nesutariančios pusės susėstų prie derybų stalo.

***

KHL lygoje rungtyniauti turėtų ir lietuvis Dainius Zubrus, atstovaujantis „New Jersey Devils“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.