EUROLYGA 2023

Kantrybės netekęs A. Zadneprovskis: „Peržengtos visos ribos“

Iš atostogų Turkijoje su šeima grįžusio Andrejaus Zadneprovskio laukė nemaloni staigmena. Karjerą baigęs penkiakovininkas įširdo sužinojęs apie žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą jis buvo kandidatas tapti vienu iš Rusijos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės trenerių. „Vos grįžęs sulaukiau skambučio iš mūsų federacijos. Pirmą kartą apie tai girdžiu. Iš kur jie traukia tokias nesąmones?“ - piktinosi buvęs sportininkas.

Iš atostogų Turkijoje grįžusio A. Zadneprovskio laukė staigmena.<br>D. Umbrasas
Iš atostogų Turkijoje grįžusio A. Zadneprovskio laukė staigmena.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-09-25 21:49, atnaujinta 2018-03-16 14:14

Rusijos sporto naujienų portale sovsport.ru publikuotas Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF) prezidento Viačeslavo Aminovo pareiškimas, kad tarp galimų penkiakovininkų rinktinės trenerių buvo ir lietuvio pavardė, netruko išplisti mūsų šalies žiniasklaidos priemonėse.

Tai papiktino Atėnų ir Pekino olimpinių žaidynių prizininką 37 metų A. Zadneprovskį. Buvęs sportininkas lrytas.lt tikino jokio pasiūlymo iš RŠPF negavęs. A. Zadneprovskis prisiminė ir praėjusią savaitę spaudoje pasirodžiusius pranešimus, esą jo žmonai Londono olimpinei čempionei Laurai Asadauskaitei neįtiko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) dovanotas penktos klasės BMW.

- Ar sulaukėte pasiūlymo tapti vienu iš Rusijos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės trenerių? - lrytas.lt paklausė A. Zadneprovskio.

- Tik dabar apie tai išgirdau. Peržengtos visos ribos. Nei su manimi kažkas kalbėjo, nei buvo kažkoks pasiūlymas. Iš kur jie traukia tokias nesąmones? Tai apie nebūtus Lauros skundus rašo. Nebuvo jokio skundo. Reikia skirti prašymą nuo skundo. Kaip taip galima?

Jei V. Aminovas kažką svarsto, tai turėtų paskambinti man, su manimi pasitarti ir išgirsti mano nuomonę. Kaip jis dabar gali kažką apie žmogų kalbėti, reikšti savo poziciją, jei nežino apie ką aš galvoju?

Gal jis norėjo ne pagąsdinti, bet pavyzdį parodyti. Vis dėlto tas Donatos Rimšaitės perėjimas gal susijęs? Manau, kad Lauros pergalė Londone buvo ne tik sportinis, bet ir politinis laimėjimas.

- Jei RŠPF atstovai būtų su jumis susisiekę, ar būtumėte svarstęs tokį pasiūlymą?

- Tikrai ne. Ko man dabar mėtytis? Niekas su manimi nekalbėjo, o aš apie tai net negalvoju.

- Padėjote olimpine čempione tapusiai L. Asadauskaitei rengtis olimpinėms žaidynėms. Gal ketinate tapti oficialiu jos treneriu?

- Ne. Ji turi savo trenerį, o aš dabar turiu keletą auklėtinių vaikų. Laurai kiek galiu, tiek padedu. Tikrai nemaišau.

Visi grįžome po atostogų, bus federacijos posėdis ir nuspręsime, kas lieka. Gal kas norės į pensiją išeiti. Ne jauni mūsų treneriai, todėl, manau, kad pokyčių bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.