EUROLYGA 2023

Europos dviračių treko čempionate medalių sieks ir S. Krupeckaitė (atnaujinta)

LDSF vadovas.

Čempionate dalyvaus ir olimpietė S. Krupeckaitė.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt).
Čempionate dalyvaus ir olimpietė S. Krupeckaitė.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt).
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:33 AM

„Turime sveikų lūkesčių, tikimės gerų emocijų bei rezultatų. Nesinori kelti konkrečių uždavimų, tačiau tikimės poros medalių“, - spaudos konferencijoje teigė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis, turėdamas galvoje Lietuvos rinktinės lyderę Simoną Krupeckaitę.

Pastaroji dviratininkė dalyvaus trijose rungtyse - komandinio sprinto, sprinto bei keirino.

Iš viso Lietuvai pirmenybėse, kuris yra didžiausias įvykis per kitąmet 90 metų jubiliejų pažymėsiančią Lietuvos dviračių sporto istoriją, atstovaus 10 sportininkų. Be S. Krupeckaitės, Panevėžio treke dėl apdovanojimų varžysis Gintarė Gaivenytė, Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė, Eglė Zablockytė, Vaida Pikauskaitė, Darijus Džervus, Gediminas Bagdonas, Šarūnas Kuncevičius bei Airidas Videika.

„Tikiu, jog kovos bus ryškios ir atkaklios. Bus kovingų akimirkų. Esame stiprūs moterų rungtyse, tačiau mūsiškėms solidžia konkurenciją sudarys prancūzė Sandie Clair ir baltarusė Olga Panarina“,- prognozavo

LDSF vadovas.

Pasak R. Bakučio, čempionato surengimo sąmata neturėtų viršyti 1,5 mln. litų, o pats renginys bus intensyviai stebimas tarptautinės dviračių bendruomenės dėl galimybės perspektyvoje viename geriausių pasaulyje trekų Panevėžyje surengti pasaulio taurės varžybų etapą.

„Antradienį atvyksta čempionatą aptarnausianti kompanija bei teisėjų delegacija iš Lenkijos. Mūsų teisėjai atliks pagalbines funkcijas. Atvyks ir Panevėžio treko architektas iš Vokietijos. Ukrainos ir Vokietijos atstovai jau pradėjo treniruotes. Pirmieji teigia, jog jaučiasi geriau nei namuose, o antrieji neabejoja treko greitumu“,- kalbėjo čempionato vykdantysis direktorius Eugenijus Ivanauskas.

Jo teigimu, pasiruošimo renginiui lygiu galbūt ir lenkiamos paskutiniosios Europos dviračių treko pirmenybės Olandijoje, o 70-ies savanorių renginiui talkinsianti komanda buvo suformuota iš geriausių „Eurobasket2011“ atstovų.

Antradienį Panevėžio „Cido“ arenoje Europos dviračių treko elito čempionato dalyviai pradės oficialias treniruotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.