EUROLYGA 2023

Prieš Europos dviračių elito treko čempionatą - mintys apie medalius

Nuo penktadienio iki sekmadienio Panevėžio „Cido“ arenoje vyksiančiame Europos dviračių elito treko čempionate dalyvaujanti Lietuvos rinktinė tikisi savų žiūrovų palaikymo. Iš pradžių vangiai pirkę nuo 12 litų kainuojančius bilietus, pirmą kartą Panevėžyje vykstančias aukščiausio lygio varžybas norintys pamatyti žiūrovai susigriebė ir jau išpirko daugiau nei du trečdalius visų bilietų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2012, 8:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:31 AM

Panevėžio „Cido“ arenos treke savaitgalį varžysis lietuvių bei dar 20 užsienio šalių rinktinės. Planuojama, kad čempionate dalyvaus net 17-ka Londono olimpinių žaidynių dalyvių bei kiti pasaulinio lygio dviratininkai.

Lietuvos rinktinės treneris Antanas Jakimavičius įsitikinęs, kad Panevėžyje tarp dviratininkų vyks įtempta kova, nes suvažiuoja ne naujokai, o pajėgiausi sportininkai.

Ar lietuviams pavyks laimėti medalių, A. Jakimavičius nespėlioja. „Bus vienas – gerai, bus daugiau – dar geriau“, – sakė treneris. Jis džiaugiasi, kad čempionatas vyksta Lietuvoje, todėl nekasdieninio reginio pažiūrėti ketina susirinkti ne tik daug žiūrovų, bet galės atvykti ir mūsų rinktinės narių artimieji, draugai.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos žiūrovai pamatys, kaip vyksta tikros kovos. Nuo Lietuvos čempionato jos skiriasi kaip vanduo nuo žemės“, – sakė lietuvių rinktinės treneris.

Žiūrovų palaikymo tikisi ir Lietuvos dviračių rinktinės narės Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė.

„Manau, yra visi galimybių laimėti medalį. Merginos gerai pasiruošusios“, – sakė V. Sereikaitė. Jai pritarė ir komandos draugė A. Trebaitė.

„Manau, namų sienos mums padės. Savo treko kiekvieną centimetrą pažįstame“, – sakė sportininkė, vis dėlto pabrėžusi, kad lengvų varžybų, kai teks kautis su pajėgiausiomis Europos dviratininkėmis, tikėtis negalima.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės lyderė Simona Krupeckaitė prisipažįsta visas jėgas atidavusi pasiruošimui Londono olimpinėms žaidynėms.

„Visi akcentai buvo sudėti į olimpines žaidynes, o kadangi Europos čempionatas vyksta pas mus, Lietuvoje, tai jaučiu pareigą dalyvauti“, – sakė žinoma dviratininkė, pasirodysianti trijose rungtyse.

Vis dėlto Lietuvoje rengiant šį čempionatą, neišvengta ir tam tikrų nesklandumų. Pavyzdžiui, dėl Tarptautinės dviračių sporto federacijos ir Europos dviračių sporto federacijos nesusikalbėjimo beveik tuo pačiu metu skirtinguose žemynuose buvo suorganizuotos dvejos svarbios varžybos.

Nors šį savaitgalį Panevėžyje vyksiantis Europos dviračių treko čempionatas buvo seniai suplanuotas, prieš savaitę Kolumbijoje buvo surengtos Pasaulio taurės varžybos. Ten dalyvavę ir visas jėgas atidavę sportininkai į Lietuvoje vykstantį čempionatą nebevažiavo.

„Ten pusė žmonių išsibarstė, čia pusė žmonių – taip išėjo dėl federacijų nesusitarimo“, – sakė A. Jakimavičius.

Kai kurių sportininkų planus pakoregavo ir šalių finansinė krizė. Pavyzdžiui, ispanų rinktinė, negavusi lėšų iš savo šalies biudžeto, iš viso į čempionatą neatvažiavo. Baltarusiai, kad būtų pigiau, į Panevėžį atvyks tik varžybų dieną.

Užsienio sportininkai negailėjo komplimentų moderniam Panevėžio „Cido“ arenos trekui, kuris yra vienintelis olimpinių standartų dviračių trekas Baltijos šalyse.

„Puiki danga, o treko geometrija labai gera komandinėms persekiojimo lenktynėms“, – negailėjo pagyrų Panevėžyje prieš keletą metų pastatytai arenai daugkartinis olimpinis prizininkas iš Rusijos Aleksejus Markovas. Tiesa, sportininkas prisipažino, kad per treniruotes jam arenoje pasirodė šaltoka, tačiau jis tikisi, kad per varžybas bus kitaip.

Vis dėlto kai kurie užsienio sportininkai prasitarė, kad pajuto lietuvių norą iš jų gauti kuo didesnės finansinės naudos. Jiems pasirodė nemažos Panevėžio viešbučių kainos, o už papildomas treniruotes  „Cido“ arenoje buvo imamas iki 150 eurų už valandą siekiantis mokestis. Todėl prieš savaitę į Panevėžį atvykusios ir vietoje nusprendusios pasitreniruoti ukrainiečių ir vokiečių rinktinės paklojo nemažus pinigus už galimybę „prisijaukinti“ lietuvišką treką.

Į  „Cido“ areną telpa 3 tūkst. žiūrovų. Manoma, kad į Panevėžį čempionato stebėti ir savo rinktinių palaikyti atvyks ir ištikimiausieji gerbėjai iš užsienio – lenkai, britai, rusai, baltarusiai, olandai ar prancūzai. Bilietai, kurių dar yra, kainuoja nuo 12 litų, o bilietai pačiose geriausiose vietose visoms trims dienoms kainuoja pusšimtį litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.