EUROLYGA 2023

Dviračių treko rinktinės treneris A. Jakimavičius: „Aukso medalių dar nesimatuojame“

„Daugiausia emocijų būna ne per finalus, o per kvalifikaciją“, - šypsojosi Lietuvos dviračių treko rinktinės treneris Antanas Jakimavičius po penktadienį vykusių kvalifikacinių Europos dviračių treko čempionato važiavimų. Po jų dvi Lietuvos merginų – komandinio persekiojimo ir sprinto – komandos pateko į finalus, kuriuose varžysis dėl aukso medalių.

Dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris A. Jakimavičius neskuba matuotis aukso medalių, nes konkurencijos Europos čempionate pakanka<br>M. Stankevičius
Dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris A. Jakimavičius neskuba matuotis aukso medalių, nes konkurencijos Europos čempionate pakanka<br>M. Stankevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 19, 2012, 9:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:54 PM

- Merginos nudžiugino per kvalifikacinius važiavimus? - lrytas.lt paklausė A. Jakimavičiaus.

- Nudžiugino merginų rezultatas 3 kilometrų persekiojimo rungtyje (Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė, Vaida Pikauskaitė, - aut. Past.), kadangi žymiai pagerinome rezultatą, aplenkėme sportininkes iš Baltarusijos. Visos trys merginos normaliai pravažiavo. Kai taip nutinka, turime gerą rezultatą.

- Dėl Simonos Krupeckaitės ir Gintarės Gaivenytės poros neabejojote?

- Negalima taip sakyti. Žinome, kad Rusijos komanda nėra silpna. Jos mūsų lauks finale. Nereikia žiūrėti į dalyvių sąrašą šiame čempionate. Taip, čia mažiau komandų negu įprasta. Tai yra savaime suprantama, kad stipriausios olimpietės neatvažiavo. Jeigu Simona būtų olimpinių žaidynių nugalėtoja, gal ir ji niekur nevažiuotų dabar. Tačiau šiame čempionate matome labai daug naujų ir gabių sportininkų. Anglai atvažiavo, nors ne pačios stipriausios sudėties. Matome, kad jie vis vien yra geresni už mus. S. Krupeckaitė šiandien labai puikiai pasirodė.

- Prisipažinkite, ar jau matuojatės aukso medalius?

- Negalvojame apie tai. Dėl aukso reikia kovoti. Sprinto rungtyje pakaks klaidos pačiame starte – ir viskas. Taip pat svarbu viską teisingai daryti, kad nesukeltume abejonių teisėjams. Kova vyks iki galo.

- Šarūnui Kuncevičiui ir Darijui Džervui nepavyko patekti į 20 kilometrų taškų rinkimo rungties finalą. Kodėl nepasisekė?

- D. Džervus vakar pasiliko netinkamą dviračio pavarą, o Š. Kuncevičius – sprinteris. Pastarajam yra labai sunku atsigauti ilguose važiavimuose. Šiek tiek apmaudu dėl D. Džervaus, kuris visą nuotolį važiavo „mergaičių pavara“. Pats kaltas, mes būtume parinkę kitą pavarą. Juk čia viskas kaip automobilyje: ketvirta pavara juk važiuoti smagiau. Abu šie sportininkai turi mažai patirties treke. Čia nėra viskas paprasta. Tai kruvino darbo reikalaujanti sporto šaka. Reikia dirbti po tris ar keturias valandas per dieną, kad pravažiuotumei tris kilometrus. S. Krupeckaitė su treneriu Dmitrijumi Leopoldu dirba po tris ar keturias valandas per dieną, kad varžybose nuvažiuotų 200 metrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.