EUROLYGA 2023

„Auksinė žuvelė“ vis dar kovoja su vandens baime

Rūta Meilutytė kasdien neria į baseiną, tačiau jos neišvysite plaukiojančios ežere ar juo labiau - jūroje. Olimpinė ir pasaulio čempionė „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ atskleidė, kad lankyti baseiną pradėjo norėdama įveikti vandens baimę, tačiau iki šiol vengia maudynių ežere ar jūroje.

"Labai gaila, kad sąlygos nepasikeitusios nuo to karto, kaip pirmą kartą dalyvavau Lietuvos plaukimo čempionate - tada man buvo devyneri", - trečiadienį po treniruotės sostinės Lazdynų baseine kalbėjo Rūta.<br>D. Umbrasas
"Labai gaila, kad sąlygos nepasikeitusios nuo to karto, kaip pirmą kartą dalyvavau Lietuvos plaukimo čempionate - tada man buvo devyneri", - trečiadienį po treniruotės sostinės Lazdynų baseine kalbėjo Rūta.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jan 9, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

Vos keletą dienų Lietuvoje praleisiančios R. Meilutytės dienotvarkė - labai įtempta. Treniruotės, susitikimas su premjeru Algirdu Butkevičiumi, dalyvavimas televizijos laidoje ir galiausiai - Metų sportininkės apdovanojimas.

Oficialų geriausio Lietuvos sportininko apdovanojimą R. Meilutytė laimėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, loterijų bendrovės „Olifėja“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose, kuriuose balsavo beveik 17 tūkstančių žmonių.

- Aukščiausi pasiekimai įvertinami įvairiomis premijomis. Jos kažkiek pakeitė jūsų gyvenimą? - R. Meilutytės paklausė laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėjas Edmundas Jakilaitis.

- Tai labiau padėjo mano šeimai negu man pačiai. Man svarbiausia padėti savo šeimai, nes finansinė jos situacija nebuvo stebuklinga. Labai džiaugiuosi, kad kažkiek galėjau padėti savo šeimai. Aš labai didžiuojuosi, kad galėjau tai padaryti.

- O kaip su mokslais?

- Gerai. Manau, geriau nei praėjusiais metais. Stengiuosi, lankau pamokas, darau namų darbus. Egzaminai viską parodys. Kur studijuosiu baigusi mokyklą, dar nežinau. Mane traukia biologija ir kineziterapija. Bet yra daug laiko apsispręsti - pirmiausia noriu baigti mokyklą ir tik po to priimti svarbius sprendimus.

- Trečiadienį ryte treniravotės Lazdynų baseine. Vaizdas nuliūdino?

- Treniruotė pavyko, esu patenkinta. Bet labai gaila, kad sąlygos nepasikeitusios nuo to karto, kaip pirmą kartą dalyvavau Lietuvos plaukimo čempionate - tada man buvo devyneri. Nematau jokio skirtumo, koks buvo baseinas tada ir kas yra dabar.

Naujas baseinas pritrauktų daugiau žmonių - ne tik treniruotis, o tiesiog pasiplaukioti - seniems žmonėms ar vaikams, kurie nori išmokti plaukti ir nebijoti vandens. Aš ir pati pradėjau lankyti plaukimą, kad nebijočiau vandens ir nepaskęsčiau (šypsosi).

- Ir jau nebijote vandens, ir neskęstate?

- Aš bijau vis dar... Nelabai plaukioju ežeruose. Man baisu.

- Tikrai? Jeigu vasarą lankotės Lietuvoje ir būnate prie ežero, neplaukiojate?

- Visi sako, kad dažniausiai skęsta plaukikai. Bet tai netiesa, nes plaukikai bailūs ir jie žino, kas tyko jūroje. Nepamatysite, kad plaukikas brįstų giliai į vandenį. Dažniausiai įlendu ir iš karto išlendu.

Visą interviu su R. Meilutyte skaitykite ketvirtadienio dienraštyje „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.