EUROLYGA 2023

Sostinės Lazdynų baseinui šiemet reikia dviejų milijonų litų

„Toks baseinas, koks yra dabar, egzistuoti negali. Jis turi būti rekonstruojamas iš pagrindų, tačiau man vidinė intuicija sako, kad šalia turėtų būti pastatytas kitas baseinas“, - penktadienio rytą apsilankęs sostinės Lazdynų baseine kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius. Kartu su Vilniaus meru Artūru Zuoku A. Butkevičius atskleidė, kad nuodugniai ištyrus esamą Lazdynų baseino situaciją paaiškės, ar Vilniuje iškils naujas, ar liks moderniai rekonstruotas senasis baseinas.

Lazdynų baseino likimas turėtų paaiškėti jau balandžio mėnesio pabaigoje.<br>J. Stacevičius.
Lazdynų baseino likimas turėtų paaiškėti jau balandžio mėnesio pabaigoje.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 18, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:49 PM

„Jeigu ekspertizė atskleis, kad čia nebegalima nieko pastatyti, tada Lazdynų baseine reikės daryti nedidelę rekonstrukciją ir statytu naują baseiną. Vyriausybė yra numačiusi baseinus Klaipėdoje ir Vilniuje. Ir pastatyti jį reikėtų per porą metų, nes kuomet statoma 5-6 metus, didėja kaina“, - kalbėjo A. Butkevičius, kuris teigė, kad galutinis sprendimas, ką daryti su Lazdynų baseinu, bus priimtas jau balandžio pabaigoje.

Tiesa, jeigu bus nuspręsta statyti naują baseiną, senajam Lazdynų baseinui vis tiek prireiks investicijų.

„Du milijonus investavę į rekonstrukciją, baseino palaikymą, galėtume sulaukti 2014 metų, gauti ES lėšų, kad galėtume statyti naują baseiną. Tačiau bet kuriuo atveju mums reikia dviejų milijonų litų“, - teigė sostinės meras.

„Jeigu šiemet nebus lėšų, tai vasarą baseiną uždarysime dėl higienos reikalavimų ir daugiau jo neatidarysime“, - kalbėjo A. Zuokas.

Kur dėsis plaukikai?

Lazdynų baseine treniruojasi apie 800 plaukikų. Jie gali netekti vietos ruoštis varžyboms.

„Nenorime, kad atsitiktų taip, jog atletai, kuriems reikia baseino, dėl rekonstrukcijos, keletui metų iš viso neturėtų kur tęsti treniruočių. Geriausia būtų ištirti baseino dugną ir nuspręsti, ar Lazdynų baseiną galima rekonstruoti. Tada už šio baseino reikėtų statyti nedidelį, iš pradžių - 25 metrų, baseiną, kad galėtume ten perkelti plaukikus. O tuomet galima spręsti, ar reikia rimtos renovacijos, ar naujo baseino. Iš esmės programa būtų vykdoma iki 2016 ar 2017 metų. Tada mes turėtume normalų kompleksą: mažą 25 metrų ir šalia 50 metrų baseiną“, - kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

„Būtų didelė bėda. Sunku pasakyti, kaip tai reikėtų spręsti. Yra Elektrėnai, kitos bazės, esančios netoli, tačiau tai tikrai būtų didelė problema“, - apie tai, kad atletai gali likti be pagrindinio baseino, kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tiki pažadais

Apie naują baseiną Vilniuje kalbėta ne kartą. Diskusijos ypač pagyvėjo po Londono olimpiados, kur aukso medalius iškovojo plaukikė Rūta Meilutytė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė. Pastaroji nuolat treniruojasi Lazdynų baseine.

„Visos blogos istorijos turi savo pabaigą. Tikiuosi, kad ta pabaiga jau atėjo. Turime talentingų plaukikų. Turime R. Meilutytę, kuri kalba apie tai. Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė čia treniruojasi. Šioje situacijoje jau nebegalime to kęsti. Ateina naujos galimybės, nauji Europos pinigai, tad turime turėti baseiną“, - teigė T. Kučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.