EUROLYGA 2023

Žuvęs Bostono sprogdintojas svajojo apie JAV olimpinę rinktinę

Vienas iš įtariamųjų surengus sprogdinimus Bostono maratone, ketvirtadienį žuvęs Tamerlanas Carnajevas, svajojo apie JAV olimpinę rinktinę. 26 metų iš Čečėnijos kilęs vaikinas tikėjosi dalyvauti olimpinėse bokso varžybose.

2009 metų gegužę T. Carnajevas Solt Leik Sityje dalyvavo „Auksinės pirštinės“ turnyre, tačiau jau pirmajame raunde pralaimėjo L. Fennerui.<br>AP
2009 metų gegužę T. Carnajevas Solt Leik Sityje dalyvavo „Auksinės pirštinės“ turnyre, tačiau jau pirmajame raunde pralaimėjo L. Fennerui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2013, 7:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:38 PM

Plačiau apie tragediją Bostone skaitykite čia.

Žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kurios prieš dvejus metus puošė Bostono universiteto žurnalo „Komentaras“ puslapius. Apie T. Carnajevą rašė Johannesas Hirnas.

Straipsnyje T. Carnajevas pasakojo trumpam nutraukęs inžinerijos studijų, kad galėtų treniruotis ir dalyvauti „Auksinės pirštinės“ - prestižiniame bokso mėgėjų - turnyre.

Straipsnyje boksininkas atskleidė svajonę kovoti už JAV rinktinę olimpinėse žaidynėse. Vis dėlto, nėra žinoma ar jis buvo rimtas pretendentas patekti tarp stipriausių JAV boksininkų.

2009 metų gegužę jis vyko į Solt Leik Sitį kovoti „Auksinės pirštinės“ turnyre, tačiau jau pirmajame raunde pralaimėjo boksininkui iš Čikagos Lamarui Fennerui. Šiame turnyre dalyvavo 90 boksininkų.

Vienintelė kita T. Carnajevo kova, apie kurią businessinsider.com žurnalistams pavyko rasti informacijos, vyko 2009 metų vasarį. Jis pralaimėjo Darnellui Humphriesui Naujosios Anglijos regioniniame „Auksinės pirštinės“ turnyre.

Daugiau pranešimų apie T. Carnajevo pasirodymus bokso arenoje tarp 2009 metų „Auksinės pirštinės“ turnyro ir 2012 metų Londono olimpinių žaidynių nepasirodė.

Tai nereiškia, kad jis nebandė įveikti atrankos, tačiau nepanašu, kad būtų buvęs tarp kandidatų patekti į JAV olimpinę rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.