EUROLYGA 2023

Olimpiniame festivalyje Utrechte išsipildė plaukimo trenerės A. Kiseliovos svajonė

„Visada norėjau su savo auklėtiniais nuvykti į tokias varžybas, kur įvairių šalių sportininkai gyvena kartu olimpiniame kaimelyje. Prieš aštuonetą metų buvau arti tos svajonės, bet ji išsipildė tik Utrechte“, - prisipažino vilnietė plaukimo trenerė Ala Kiseliova.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius, specialiai lrytas.lt iš Utrechto

Jul 18, 2013, 1:33 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:08 PM

Vilniaus sporto mokyklos trenerė vadovauja Lietuvos plaukikų rinktinei Olandijoje vykstančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF).

Trečiadienį jos auklėtinis Paulius Grigaliūnas užėmė 5-ąją vietą plaukdamas 100 m krūtine – tai geriausias Lietuvos plaukikų rezultatas Utrechte.

A.Kiseliova treniruoja 16-metį Paulių nuo pat jos sportinės karjeros pradžios.

Ar tai talentingiausias jos auklėtinis?

„Visi mano auklėtiniai buvo geri“, - atsako šypsodamasi trenerė ir kaip kiekviena mama pagiria savo vaikus: dukrai buvo sporto meistrė, sūnus – Lietuvos čempionato prizininkas.

Tačiau su P. Grigaliūnu ji sieja dideles viltis, dalį kurių Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos būsimasis dešimtokas išpildė Utrechte, sekunde pagerinęs asmeninį rekordą.

„Gerai pažįstu Pauliaus tėvus, nes Vilniuje gyvename tame pačiame name“, - lrytas.lt atskleidė trenerė.

P. Grigaliūnas iš Utrechto irgi grįžta sustiprėjęs kaip sportininkas.

„Pajutau didžiulį norą toliau sportuoti. Anksčiau galvojau, kad vasarą kiek daugiau pailsėsiu, bet dabar kaip tik noriu daugiau treniruotis ir siekti dar geresnių rezultatų“, - pasakojo plaukikas.

Vilnietis finale plaukė 0,02 sek. greičiau nei pusfinalyje, bet iki medalio pritrūko 0,58 sek.

„Dabar galvoju, kad reikėjo pradėti greičiau, nes finišavęs pajutau, kad dar turiu jėgų“, - sakė plaukikas.

Nors buvo matyti, kad lietuvis startavo kiek vėliau nei varžovai, trenerė to nesureikšmina: „0,77 sek. - vidutinė starto reakcija, nei geram nei bloga.“

Ji labai vertina tą patirtį, kurią sportininkas įgijo EYOF ir kitose varžybose prieš festivalį. „Po EYOF startų 2011 m. Trabzone girdėjau daug kalbų, kad sportininkams labiausia trūksta patirties, todėl prašėme federacijos, kad mums sudarytų kuo daugiau progų varžyboms. Tai, kad Paulius svarbiausiose varžybose sugebėjo gerinti savo asmeninį rezultatą, rodo, kad jis yra tvirtas psichologiškai ir sugeba valdyti įtampą“, - kalbėjo trenerė.

P. Grigaliūnas neturi plaukiko idealo, nes mėgsta turėti savo nuomonę, bet prisipažįsta, kad šiuo metu jam sportas rūpi labiau nei mokslai. Kaip bus baigus gimnaziją, dar nežino: „Nemėgstu toli planuoti.“

Trenerė sakė, kad Pauliaus energiją jai net tenka tramdyti ir prasitaria, kad jis moka puikiai stovėti ant rankų: „Prieš varžybas prašiau, kad nedarytų to, nes gali netyčiai susižeisti.“

Paprašytas patvirtinti trenerės žodžius P. Grigaliūnas strykteli nuo suoliuko ir keliolika sekundžių pastovi rankomis įsirėmęs ant akmeninio grindinio.

į Utrechtą yra atvykę dar du A.Kiseliovos auklėtiniai – Matas Lataitis ir Rūta Tranaitė, kuris yra žinomos plaukikės Aiškutės Buzelytės dukra.

„Su Rūta iš pradžių galvojome apie pusfinalį, bet pamatę varžovių rezultatus supratome, kad dar nesame pasiekę tokio lygio“, - sakė A. Kiseliova.

Ar vilnietė trenerė gali patvirtinti, kad po Rūtos Meilutytės pasidėjo susidomėjimas plaukimu Lietuvoj?

„Galima sakyti, kad padidėjo, bet kol kas tik Kaune atidarytas naujas baseinas. Vilniuje – tik pažadai“, - sakė trenerė A. Kiseliova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute