EUROLYGA 2023

Į pasaulio plaukimo čempionato finalą nepatekęs G. Titenis: „Sunku ką nors pasakyti“

Specialiai lrytas.lt, Barselona

G. Titeniui iki pusfinalio pritrūko<br>V. Ščiavinsko nuotr.
G. Titeniui iki pusfinalio pritrūko<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 28, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:24 PM

Giedrius Titenis liūdnas skubėjo iš baseino į drabužinę po 100 m plaukimo krūtine pusfinalio. Pasaulio čempionate Barselonoje 24-erių lietuvis į finalą nepateko – jo rezultatas (1 min. 0,14 sek.) – buvo 12-tas

„Atrankos plaukimas buvo lėtas, bet pusfinalio – irgi ne ką greitesnis. Labai sunku ką nors pasakyti”, –  prisipažino G. Titenis.

Atrankos varžybose ryte jis tarp 77 plaukikų finišavo 16-tas (1 min. 0,44 sek.), taip pagriebęs paskutinį kelialapį į pusfinalį. Beje, iškart už lietuvio liko 2009 metų šios rungties pasaulio čempionas Brentonas Rickardas iš Australijos.

Pusfinalyje G. Titenis plaukė greičiau, bet finalininkų aštuoneto nepavijo. Tituluotasis japonas Kosuke Kitajima buvo aštuntas, o jo rezultatas – 59,92 sek. Geriausiai pasirodė australas Christianas Sprengeris – 59,23 sek.

Sekmadienio dieną valandas tarp atrankos plaukimo ir pusfinalio G. Titenis išnaudojo kaip yra įpratęs: pavalgė, pamiegojo, nuėjo į masažą ir grįžo į baseiną. Pagal pasirodymą atrankoje lietuviui pirmajame pusfinalio plaukime teko kraštinis takas, kuris yra laikomas nepalankiu dėl  kitų sportininkų keliamų bangų.

Bet G. Titenis neieškojo pasiteisinimų: „Nemanau, kad tai turėjo kokios nors įtakos”.

Antradienį G. Titenis startuos 50 m krūtine distancijoje, o ketvirtadienį plauks 200 m krūtine. Būtent šioje rungtyje 2009-ųjų planetos čempionate jis laimėjo bronzą.

193 cm ūgio lietuvis, žinoma, norėtų pakartoti ketverių metų senumo sėkmę, bet pabrėžė: „Nepamirškite, tada plaukėme su kostiumais”.

„Palau Sant Jordi” arenoje įrengtame baseine rytoj ryte kovą pradės Rūta Meilutytė. Olimpinė čempionė plauks 100 m krūtine atrankoje.

Iš viso pasaulio čempionate dalyvauja devyni Lietuvos plaukikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.