EUROLYGA 2023

Džiaugsmas ar protestas: ką reiškia Rusijos aukso medalininkių bučinys?

Šeštadienį Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Lužnikų stadione triumfavusios moterų bėgimo estafetėje 4 po 400 metrų, Rusijos atletės Tatjana Firova ir Ksenia Ryžova sugebėjo nustebinti žiūrovus ne tik savo laimėjimais, bet ir viešu bučiniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-08-18 23:28, atnaujinta 2018-03-01 21:21

Po apdovanojimo, kai sportininkėms buvo įteikti aukso medaliai, Rusijos atletės viena kitą pabučiavo į lūpas, taip nustebindamos žiūrovus ir savo rungties komandos partneres Juliją Guščiną ir Antoniną Krivošapką, kurios sutrikusios žiūrėjo į savo drauges ir negalėjo atsistebėti.

Po merginų bučinio, kurį užfiksavo pasaulio fotografai, netilo diskusijos. Žiniasklaida spėliojo, ar tai emocingas – džiaugsmo, ar, vis dėlto, surežisuotas – protesto, bučinys.

Spėjama, kad sportininkės pasibučiavo protestuodamos prieš Rusijoje įsigaliojusį įstatymą, kuriuo draudžiama homoseksualumo propaganda – bet kokia informacija ir vaizdiniai apie homoseksualumą.

Sportininkės nekomentavo, ar šis bučinys buvo spontaniškas, ar režisuotas, taip išlaikydamos intrigą.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas šiuo metu vyksta Maskvoje, o Rusijoje nesiliauja diskusijos dėl neseniai priimto įstatymo, kuriuo nepilnamečiams draudžiama suteikti informaciją apie homoseksualumą.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate užvirė aistros dėl homofobiškų įstatymų, į kurias įsivėlė ir sportininkai.

Prieš keletą dienų trečią kartą pasaulio čempione tapusi šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva atvirai sukritikavo Švedijos atletus, kurie čempionate nagus nusilakavo homoseksualumą palaikančiomis vaivorykštės spalvomis.

„Tai yra nepagarba mūsų šaliai, nepagarba mūsų piliečiams, nes mes esame rusai. Galbūt mes skiriamės nuo europiečių ir kitų valstybių.

Mes turime savo įstatymus, kuriuos kiekvienas turi gerbti. Kai mes vykstame į kitas valstybes, stengiamės laikytis jų taisyklių. Mes neatsivežame ten savų taisyklių, o stengiamės elgtis pagarbiai“, - kalbėjo Rusijos sporto pažiba.

Tuo tarpu dėl Rusijoje įsigaliojusių homofobiškų įstatymų kai kurios valstybės net pagrasino boikotuoti Sočio žiemos olimpines žaidynes.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Jacques‘as Rogge‘as tvirtino, kad 2014-ųjų žiemos olimpiada Sočyje turi likti atvira visiems, nepaisant prieštaringai vertinamų Rusijos vyriausybės įstatymų prieš gėjus, praneša BNS.

„Tarptautinis olimpinis komitetas žino, kad sportas yra žmogaus teisė ir turi būti prieinamas visiems, nepriklausomai nuo etninės priklausomybės, lyties ar seksualinės orientacijos“, - sakė 71 metų J.Rogge‘as vokiečių laikraščio „Tagesspiegel“ sekmadienio numeriui.

J.Rogge‘as taip pat sakė, kad diskriminacijai negali būti vietos jokiose olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.