EUROLYGA 2023

Bokso federacija baiminasi, kad E.Petrauskui galvą apsuko šlovė

Olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas sudrebino Lietuvos bokso pasaulį. Deja, šį kartą ne sportiniais rezultatais, o gėdingu elgesiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 23, 2013, 1:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:02 PM

21 metų sportininkas naktį iš pirmadienio į antradienį atsidūrė Palangos policijos komisariate. Padauginęs alkoholio šilutiškis kavinėje „Kaukazietiški patiekalai” kabinėjosi prie merginų, jas koneveikė. Liudininkų teigimu, boksininkas grasino joms trenkti, o prieš išeidamas apipylė alumi.

Dėl tokio E.Petrausko elgesio Lietuvos bokso federacija (LBF) šaukia neeilinį komiteto posėdį, kuriame dalyvaus ir sportininkas, ir jo treneris Vladimiras Bajevas.

„Kaip bebūtų, bokso pasaulyje Evaldas yra neeilinis, vertas dėmesio personažas, kurio pasiekimai taip pat neeiliniai. Todėl šis įvykis nepuošia nei federacijos, nei pačio sportininko“, - lrytas.lt sakė LBF prezidentas Darius Šaluga.

Federacijos vadovas nenorėjo atskleisti kokios sankcijos gali laukti sportininko. Jis nuogąstavo, kad toks neatsakingumas gali turėti neigiamos įtakos po mėnesio vyksiančio pasaulio čempionato rezultatams.

„Pirmiausia reikia išsiaiškinti aplinkybes iki galo. Norisi, kad tokio įvykio daugiau nebūtų, todėl apsvarstysime, kaip treneriai galėtų daryti daugiau įtakos sportininkams. Gal jie kažko nesužiūrėjo, gal kažką galima pakeisti.

Jei toks įvykis įvyko, vadinasi, treniruočių ritmas buvo pažeistas. Turint galvoje, kad artėja pasaulio čempionatas, tai ir rezultatų ne tokių gerų galima tikėtis“, - kalbėjo D.Šaluga.

Jis neskubėjo smerkti E.Petrausko, svarstė, kad jaunam sportininkui galvą galėjo apsukti po bronzinių Londono olimpinių žaidynių užplūdusi šlovė.

„Negalima žmogaus nuteisti nežinant visų aplinkybių. Turint omenyje jo jauną amžių, gal šlovė truputį susuko galvą. Gal sportininkui reikia padėti susivokti ir apsvarstyti savo veiksmus. Po to žiūrėsime, kokį sprendimą priimsime“, - sakė D.Šaluga.

Neeilinis LBF komiteto posėdis vyks kitos savaitės pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.