EUROLYGA 2023

Lėktuvų akrobatinio skraidymo Baltijos taurės varžybas laimėjo moterys lakūnės

Savaitgalį kauniečiams dangus nepašykštėjo saulėto dangaus. Garbingame S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome pirmą kartą suorganizuotos Lėktuvų akrobatinio skraidymo Baltijos taurės varžybos. Po Lietuvos Respublikos čempionato, įvykusio prieš gerą mėnesį Vilniuje (Kyviškių aerodrome), tai antrosios varžybos, kuriose turėjo progos pasirodyti jaunesni pilotai.

Akimirkos iš varžybų.<br>„Lithuanian Planespotters“ nuotr.
Akimirkos iš varžybų.<br>„Lithuanian Planespotters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:00 PM

 Mus stebina lietuvių plaukikių, daugiakovės atstovių bei kt. pasiekti laimėjimai, taip pat ir akrobatinio skraidymo lakūnių moterų rezultatai. Skirtumas tik tas, kad pastarosios kaunasi ne tarp sau lygių, bet bendroje įskaitoje su vyrais. Lietuvos moterims lakūnėms maža vilčių išsiveržti į tarptautinį lygį, kaip ir didžiumai vyrų, nes akrobatinių lėktuvų sportas yra pats brangiausias ir jo rezultatų siekiamybė priklauso ne tik nuo šalies vyriausybės požiūrio į minėtąjį sportą, bet ir nuo valstybės finansinių išteklių. Lakūnės sportininkės treniruojasi savomis lėšomis.

Aukštesnio lygio – B kategorijos – varžybų nugalėtoja ir pagrindinės taurės laimėtoja pripažinta Rita Eriksonienė, atstovaujanti Kauno aeroklubui. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo du jauni ir daug žadantys pilotai iš Vilniaus, tai – Tadas Maciulevičius ir Vytautas Vaičiulis. Pernai metų B kategorijos aukščiausią pergalę šventusiam Eugenijui Raubickui šįkart sava padangė pašykštėjo aukšto rezultato, todėl jis liko ketvirtuoju. A kategorijos varžybose, kuriose sportininkai paprastai iš antrosios lėktuvo kabinos yra prižiūrimi saugos piloto, tarp 7 dalyvių skrido net 3 lakūnės moterys.

 Pergalę šioje kategorijoje taip pat šventė Kauno aeroklubo lakūnė sportininkė Daina Oržekauskaitė, gerokai atsiplėšusi nuo kitų dviejų savo sparno varžovių (Linos Malakauskaitės ir Justės Vaičiulytės). Antrąją vietą iškovojo Albertas Pundys iš Vilniaus ir trečiąją – Nerijus Baublys iš Alytaus. Nuo pat pradžių varžybų organizatoriai buvo numatę ir paskelbę, kad nugalėtojai gaus atitinkamus piniginius apdovanojimus.

 Matyt, dėl nepakankamo dalyvių skaičiaus teko tenkintis rėmėjų gautomis dovanomis. B ir A kategorijų taurių laimėtojams skirtų dovanų turinys pritiko labiau vyrams. Iš jų akivaizdu, kad organizatoriai tikrai nesitikėjo, jog laimėjimus nusiskins būtent moterys. Beje abi negurkšnojančios alaus (kad ir tokiu skambiu pavadinimu, kaip „Pilot“), t.y. minėtojo prizo turinio, kaip ir šių moterų treneris Antanas Marčiukaitis, uždarymo metu pergalingai kėlęs taurę raudonojo nesvaiginančio vyno už savo auklėtinių pergales.

Džiugu, kad būtent jis parodė iniciatyvos šį organizatoriams netikėtą moterų akibrokštą kompensuoti įteiktomis gražiausiomis gėlių puokštėmis. Be kita ko Baltijos taurės varžybose buvo tikėtasi sportininkų ir iš kitų kaimyninių šalių. Tačiau atvyko tik vienas užsienietis iš Irano Muhammad JJ Sharif, dalyvavęs A kategorijos varžybose ir tenkinęsis ketvirtuoju rezultatu. Senjorų varžybose, kuriose šįkart dalyvavo tik 3 pilotai, pergalę šventė alytiškis Rimas Gargasas. Jo kolega Ginutis Šėgžda iškovojo antrąjį rezultatą ir Valerijus Kurbakovas – trečiąjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.