EUROLYGA 2023

Maratonininkės D.Lobačevskės patarimai: „Užtenka bėgioti tris kartus per savaitę“

Savaitgalį Vilniaus maratone bėgsiantiems atletams geriausia Lietuvos maratonininkė Diana Lobačevskė dalija patarimus, kaip pasiekti geriausių rezultatų.

Pasak D.Lobačevskės, minimaliems rezultatams užtenka turėti bėgimo batelius ir bėgioti bent tris kartus per savaitę.<br>Organizatorių nuotr.
Pasak D.Lobačevskės, minimaliems rezultatams užtenka turėti bėgimo batelius ir bėgioti bent tris kartus per savaitę.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-11 11:20, atnaujinta 2018-02-22 08:19

„Dešimt dienų iki maratono reikia pailsėti ir leisti kūnui įgyti geriausią formą. Tai nereiškia, kad bėgikai turi visai nustoti bėgioti, tačiau sportuoti reikia mažiau. Dar – pradėję bėgti maratone, nesiveržkite į priekį. Savo jėgas geriausia išsaugoti paskutiniams dešimčiai kilometrų ir kovoti tuomet. Šią taisyklę dažnai primenu ir sau – neleisk, kad kiti tave blaškytų“, – sako D. Lobačevskė.

Norintiems pagerinti savo laiką, ji turi vieną patarimą – daugiau treniruotis.

„Nėra schemos, kaip greitai pagerinti distancijos įveikimo laiką. Bėgiodami žmonės patys pajaučia, kokia technika yra geriausia. Ir aš nebėgu kaip reikėtų, bet dėl to nesuku galvos – svarbiausia, kad bėgdama gerai jaučiuosi“, – pasakoja maratonininkė.

Pasak jos, pradėti bėgioti daug nereikia – tereikia turėti bėgimo batelius ir bėgioti bent tris kartus per savaitę.

„Užtenka pabėgioti, kiek po darbų išeina, po 20-30 minučių, – tvirtina maratonininkė. – Įvairios programėlės telefone padės stebėti progresą ir papildomai motyvuos. Jei pati tik dabar pradėčiau bėgioti, ko gero, taip pat naudočiausi jomis.“

Rugpjūčio viduryje vykusiame Pasaulio lengvosios atletikos čempionate maratono distancijoje D. Lobačevskė užėmė dvyliktą vietą. Tai yra aukščiausia iki šiol Lietuvos maratonininkų užimta pozicija planetos pirmenybėse. Pernai bėgdama pusės maratono distanciją Vilniaus maratone ji buvo greičiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.