EUROLYGA 2023

Ar žalias ąžuolo lapas lips prie olimpiečių?

„LTeam“ – tokį užrašą ir prekės ženklą Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) tikisi padaryti mūsų šalies olimpinių rinktinių simboliu, kuris vienytų įvairias sportas šakas ir sportininkus.

Stilizuotas ąžuolo lapas bus pagrindinis „LTTeam" prekės ženklo motyvas.<br>D.Umbraso nuotr.
Stilizuotas ąžuolo lapas bus pagrindinis „LTTeam" prekės ženklo motyvas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Dec 18, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:53 PM

Lietuviai – konservatyvūs, prisirišę prie tradicijų ir vangiai reaguoja į naujoves. Tokį mitą bando sugriauti LTOK ir Lietuvos olimpinis fondas (LOF), vakar Gedimino pilyje pristatę naują olimpinį simbolį, rašo „Lietuvos rytas".

Ar tvirtybę lietuviams simbolizuojančio ąžuolo stilizuotas lapas lips prie Lietuvos olimpiečių ir jų gerbėjų?

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir LOF direktorius Vitalijus Vasiliauskas tiki, kad „LTeam“ padės lietuviams tapti dar labiau matomiems pasaulyje.

Ąžuolo lapą vaizduojančiam „LTeam“ ženklui keliami trys pagrindiniai tikslai: prisidėti prie Lietuvos sporto įvaizdžio užsienyje formavimo, populiarinti Lietuvos sportininkus šalyje ir visame pasaulyje, skatinti fizinį aktyvumą tarp visų piliečių, ypač vaikų ir jaunimo.

Pasaulis kalba angliškai

Kodėl angliškai? Negi trūksta lietuviškų žodžių?

Į tokius klausimus idėjos autoriai jau atsakinėjo nesyk ir dar turės tai kartoti šimtus kartų.

„Lietuvos sportininkai turi būti žinomi ne tiktai Lietuvoje. Taip pat ir mūsų rėmėjai nori būti žinomi ne tik Lietuvoje. Net ir mūsų aistruoliai gyvena ne tik Lietuvoje, o visame pasaulyje“, – teigia LOF direktorius V.Vasiliauskas.

Kuriant „LTeam“ viziją buvo išsiaiškinta, kad pirmieji nacionalinės komandos prekės ženklą ėmė naudoti amerikiečiai, kurių krepšininkai išpopuliarino „Team USA“ užrašą dar Atlantos olimpiadoje.

Pernai Londono žaidynėse visus britus suvienijo „Team GB“ ženklas ir šūkis.

Lietuviškojo ženklo kūrėjai sumaniai pasinaudojo tuo, kad vienu žodžiu galima skleisti dvi žinias – apie Lietuvą ir jos komandą, nes prie „Team“ pakako pridėti L, ir savaime susiformavo tarptautinis Lietuvos kodas.

Lapai – mėgstamiausi

Pamačius kokį nors naują simbolį ar ženklą, visada kyla asociacijų: į ką tai panašu? Man pirmoji mintis buvo, kad teko matyti logotipą „Team Canada“ su klevo lapu.

„Taip, lapai puikiai simbolizuoja šalis. Ne tik Kanadą – airiai naudoja dobilo lapo simbolį, o Naujoji Zelandija – papartį. Todėl mes galime pasidžiaugti, kad niekas nepagriebė ąžuolo.

Europoje esame vieni pirmųjų, bet žinau, kad ne viena šalis irgi kuria savo ženklus“, – sakė V.Vasiliauskas.

„Kai kas sakė, kad žodį „Team“ naudoja tik angliškai kalbančios šalys. Tikrai ne vien jos. Pavyzdžiui, čekai jau seniai turi „Czech Team“ ženklą“, – sakė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Prieš paviešindami „LTeam“ koncepciją LTOK ir LOF atstovai visas detales turėjo suderinti su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, kuris labai griežtai kontroliuoja olimpinės simbolikos naudojimą.

Premjera – Ignalinoje

Planuojama, kad pirmasis oficialus renginys su „LTeam“ ženklu bus pirmąkart rengiama Žiemos olimpinė diena, kuri vasario 1 ir 2 d. vyks Ignalinoje.

„Mes sieksime, kad „LTeam“ pasklistų kuo plačiau.

Prekių su šiuo ženklu galės įsigyti kiekvienas sporto aistruolis: ir tas, kuris gali skirti nedidelę pinigų sumą, ir tas, kuriam reikia tokių pačių geriausių daiktų – tokių, kurie skirti olimpiečiams“, – „Lietuvos rytui“ sakė LTOK generalinis direktorius Valentinas Paketūras.

Artimiausiu metu bus pradėta „LTeam“ viešinimo kampanija, jos metu ir paaiškės, kaip lietuviai įvertins naujovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.