EUROLYGA 2023

D.Grybauskaitė išlydėjo olimpiečius į Sočį

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė išlydėjo Lietuvos olimpiečius į Sočio žaidynes, kurių aplankyti pati neketina. D.Grybauskaitė į Prezidentūrą atvykusiems trims sportininkams įteikė trispalvę, kuri plevėsuos Rusijos pajūrio kurorte.

D.Rasimovičiūtė (kairėje) D.Grybauskaite įteikė olimpinės rinktinės šaliką.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Rasimovičiūtė (kairėje) D.Grybauskaite įteikė olimpinės rinktinės šaliką.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:35 PM

Ceremonijoje dalyvavo biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas bei kalnų slidininkas Rokas Zaveckas. Išlydėtuves stebėjo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Prezidentė sportininkams įteikė Lietuvos trispalvę, palinkėjo sėkmės ir tvirtybės siekiant sporto laimėjimų bei garsinant Lietuvos vardą.

„Lietuvos vėliava - mūsų vienybės simbolis. Visa Lietuva stebės Jūsų pasirodymus ir kartu jaudinsis dėl Jūsų sėkmės. Aukštai iškelkite trispalvę ir ryžtingai priimkite olimpiados iššūkius. Linkiu Jums daug stiprybės, atkakliai ir veržliai siekti savo tikslo, garbingai atstovauti Lietuvai“, - sakė D.Grybauskitė.

Dalis Lietuvos olimpiečių jau yra išvykę į Sočį. Sočio olimpinėse žaidynėse, kurių atidarymas vyks penktadienį, dalyvaus devyni šalies sportininkai.

„Išlydime jus tikėdami, kad visas jėgas ir visą širdį atiduosite atstovaudami Lietuvai, - sakė D.Grybauskaitė. - Galvokime ne tik apie rezultatus, bet ir nuotaiką, nusiteikimą. Tai – svarbu, tad pasitikėkite savimi.“

Prezidentei olimpinės rinktinės šaliką padovanojusi D.Rasimovičiūtė davė pažadą. „Visi džiaugiamės didžiuliu dėmesiu. Jaučiame paramą, todėl kovosime iš visų jėgų“, - sakė sportininkė.

Žodį tarė ir 1984 metais Sarajevo žiemos žaidynėse pirmąjį Lietuvos aukso medalį iškovojęs biatlonininkas Algimantas Šalna.

„Prieš 30 metų patyriau tai, ką jūs patyrėte ir patirsite per artimiausias porą savaičių, - sakė A.Šalna. - Tai jums įsimins visam gyvenimui. Į ateitį žiūrėkite drąsiai ir jūsų darbas atsipirks.“

Lietuvos olimpinė rinktinė.

Biatlonas: D.Rasimovičiūtė ir T.Kaukėnas.

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku: Agnė Sereikaitė

Kalnų slidinėjimas: Ieva Januškevičiūtė ir R.Zaveckas

Šokiai ant ledo: Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas

Slidinėjimas: Vytautas Strolia ir Ingrida Ardišauskaitė

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21 val. 45 min. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.