EUROLYGA 2023

Į Sočį Čečėnija siunčia 425 sirgalius, teroristai – mirtininkus

Į Sočį vyksta 425 čečėnų sirgaliai, praneša regnum.ru. Bilietus į olimpiadą gavo tarnyboje labiausiai pasižymėję vykdomosios valdžios darbuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 10:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:12 PM

Čečėnų delegacijos pasiruošimo dalyvauti „Rusijos regionų ekspozicijoje Olimpiniame parke Sočio mieste“ darbo grupės vadovo pavaduotojas Abdula Magomadovas pažymėjo, kad Čečėnijos Respublika visiškai pasirengusi dalyvauti šiame svarbiame renginyje: „Esu įsitikinęs, kad pristatysime savo regioną pačiu aukščiausiu lygiu, kaip ir būdavo daroma iki šiol. Belieka palinkėti visiems sėkmės.“

Pasak jo, suformuota delegacijos sudėtis, išspręstas jos atvykimo į olimpinę sostinę ir apgyvendinimo klausimas. Parengta Čečėnijos ekspozicija, dalijama medžiaga, suvenyrai, taip pat videofilmai apie respubliką.

Tačiau pasirengimą olimpiadai deklaruoja ne tiktai Čečėnijos valdininkai.

Dar pernai vasarą internete išplatintas čečėnų kovotojų vado Doku Umarovo vaizdo kreipimasis, kuriame jis pakvietė savo šalininkus neleisti įvykti Sočio olimpiadai. Nors Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad D.Umarovas negyvas, teroro grėsmė per olimpiadą išlieka.

Grasinimus apie rengiamus teroro aktus Sočyje išplatino ir radikali islamistų grupuotė „Ansar As Sunna“, prisiėmusi atsakomybę už teroro aktus Volgograde.

Viename  ekstremistų puslapių buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame kalbama, kad „operaciją“ Volgograde atliko du mirtininkai – Suleimanas ir Abdurachmanas,  bei tvirtinama, kad kovotojai rengia naujus teroro aktus per Sočio žiemos olimpiadą.

Vaizdo įraše teroristai rankose laiko automatus, įrašas filmuotas nuotraukų iš Volgogrado teroro aktų fone.

Kituose kadruose nežinomi asmenys gamina sprogstamuosius užtaisus, važiuoja automobiliu su daiktu, panašiu į sprogmenį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business